Адвокатка от Враца и дъщеря ѝ влязоха в затвора за измами

1

Румяна и Деница Тодорови бяха задържани за готвено покушение срещу съдия

Врачанската адвокатка Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница вече са в сливенския затвор за изтърпяване на наказанието след наложени ефективни присъди от специализирания съд. Румяна Тодорова е наказана с 2 години и 6 месеца, а Деница с 2 години и 10 месеца лишаване от свобода. До присъдите се стигна след сключено споразумение с прокуратурата, пише в. 24 часа.

През пролетта на тази година Румяна Тодорова, дъщеря ѝ Деница, заедно с Ивайло Борисов и Ивайло Тодоров бяха арестувани. Групата бе обвинена, че е събирала пари срещу издаване на фалшиви документи, настаняване на възрастни в старчески домове и имотни измами.

Тодорова и Деница бяха задържани и през март т. г. след акция на ГДБОП заради имотни измами, но съдът ги пусна с по-леки мерки. Тогава бяха обвинени за имотни измами, използване на фалшиви документи и незаконно настаняване на старци в приюти с още двама мъже. Тогава в имота на приближения ѝ Иво Борисов-Борката бяха намерени огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици.

В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и бомба с 400 г тротил с дистанционно управление и магнит.

Разследването показа, че то е било предназначено за поставяне под автомобил на съдия от Враца.

Поръчител на атентата била адвокат Румяна Тодорова, а причината - дело, което съдията гледал безпристрастно и не както иска адвокатката. Според запознати източници от съда и разследването самоделната бомба била предназначена за шефа на районния съд във Враца Васил Ганов.

Съдия Ганов веднъж бе атакуван с огън през септември 2018 г. Тогава умишлено бе подпалена паркираната пред жилището му лична кола. Два дни след палежа за престъплението бе арестуван известния с криминалните си прояви Емил Вълчев. По неофициална информация, при акцията срещу кантората на адвокат Тодорова е бил арестуван и 35-годишния Вълчев, но още не е ясно дали има връзка с подготвяния атентат.

При нова акция в кантората на адвокат Тодорова антимафиотите намерили фалшиви печати на специализираната прокуратура, министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества.

През март специализираната прокуратура обвини адвокат Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница, както и съучастниците им в престъпната група Ивайло Тодоров и Иво Борисов-Борката. И двамата са осъждани за измами. Тодоров се преобразявал в различни роли, за да върши измами - студент, директор на училище, прокурор и много други.

Той убеждавал жертвите да ползват услугите на адвокат Тодорова. Тя бе един от най-оборотните и скъпоплатени защитници във Враца, за която от години има подозрения, че прескача от другата страна на закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари