ГДБОП разби престъпна група с участието на адвокат

1

Днес, 08.03.20г. на брифинг в Съдебната палата с участието на г-жа Сийка Милева - говорител на главния прокурор, г-н Димитър Петров – ръководител на Специализираната прокуратура, г-н Николай Димитров – наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност изнесоха данни за проведена на 05.03.20202г. операция по неутрализиране на организирана престъпна група, действаща на територията на област Враца. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Престъпната група се занимавали с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други. Към момента на четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража".

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами.

"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари