"Червения пират" излиза от ареста

0
Илко Захариев е обвиняем за отправяне на заплахи за убийство към публични личности, сред които магистрати и политици
Илко Захариев е обвиняем за отправяне на заплахи за убийство към публични личности, сред които магистрати и политици Снимка: NOVA

Илко Захариев е обвиняем за отправяне на заплахи за убийство към публични личности, сред които магистрати и политици

Софийският районен съд отмени задържането под стража на Илко Захариев, който стана известен като "Червения пират", и не му наложи друга мярка за неотклонение, предаде БТА. Решението може да бъде протестирано в тридневен срок. Захариев е обвиняем за отправяне на заплахи за убийство към публични личности, сред които магистрати и политици.

Съдът обоснова решението си с това, че заплахите, които е отправял обвиняемият, са към медийно популярни личности в момента и няма основание да се смята, че ще бъдат изпълнени. Начинът, по който са написани имейлите, и изразите, които са използвани, говорят, че Захариев няма намерение да навреди на никого от адресатите, по-вероятно е да се смята, че по този начин се е опитал изрази недоволство или да добие обществена известност за себе си. Николай Захариев, бащата на обвиняемия, заяви пред съда, че не е виждал сина си от 11 години, когато се развежда с майка му и той остава да живее при нея. Захариев гарантира, че ако синът му бъде освободен, в най-кратък срок ще бъде настанен в психиатричната клиника в Бургас, където бащата може да ходи всеки ден и ако впоследствие синът му бъде призован от съда, ще го заведе. Пред медиите бащата добави, че иска да подобри отношенията си с Илко и той да се върне в обществото, след като мине през клиниката в Бургас.

Във връзка с електронни заплахи към магистрати ГДБОП и Столичната полиция издирваха и задържаха човек, водещ скитнически начин на живот в София и използващ псевдонима "Червения пират". Владимир Димитров, директор на „Киберпрестъпления“ в ГДБОП, потвърди пред журналисти, че издирваният е отправял заплахи към вицепремиера Мария Габриел и съдия Владислава Цариградска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    граматиката Ви куца
    Окончанията на думите в множествено число..... кога се пише "и" и "й" се учи в първите класове!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари