Адвокатът на Ангел Личканов: Чиновниците го осъдиха на смърт!

0
Според Стоян Донков роднините му развиват параноя и почват да си мислят, че някой го е поръчал
Според Стоян Донков роднините му развиват параноя и почват да си мислят, че някой го е поръчал Снимка: TrafficNews.bg

Според Стоян Донков роднините му развиват параноя и почват да си мислят, че някой го е поръчал

Близките на Ангел Личканов не се интересуват от парите, не сме говорили за точни суми. Смятам да подам от тяхно име граждански искове за по 200 000 лв. Такъв е напоследък размерът, който изплащат за загубен роднина.

Това обясни адвокатът на починалия вчера в пловдивския арест Ангел Личканов - Личкана Стоян Донков, предаде "24 часа".

Той поясни, че наследниците на 56-годишния ъндърграунд герой са трима - съпругата му и двете му дъщери. По думите на защитника близките са в шок, тъй като Личкана бил жив и здрав, въпреки проблемите със сърцето. Исковете ще бъдат срещу прокуратурата и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Ангел Личканов беше арестуван в края на април т.г. Той беше обвинен в увреждане на автобус, нанасяне на телесна повреда на шофьора и нарушаване на обществения ред - когато 3 дни преди инцидента с рейса нападнал 23-годишна на червен светофар в Пловдив. На двете заседания за определяне на мярка за неотклонение адвокат Донков обясни, че Личкана има проблеми със сърцето, но магистратите приеха, че той може да взима лекарствата си и в ареста и да остане там, понеже имало лекар, ако му стане нещо.

"Чиновниците го осъдиха на смърт", коментира защитникът. Добави, че се е обадил на дежурния в ареста, след като линейка и бус на криминалистична лаборатория са влезли вътре, но бил уверен от него, че всичко с клиента му е наред. Донков обясни, че вече е подал сигнал в Софийска градска прокуратура срещу служителите на държавното обвинение в Пловдив.

Малките хора на България

Вчера Ангел Личканов е бил прегледан в болница, след което докторът написал, че 56-годишният се нуждае от спешна реанимация. Вместо това обаче ъндърграунд героят бил върнат в ареста. "В 13:10 ч. съм изпратил документи и молба той да бъде транспортиран. До смъртта му нито един прокурор не се е изказал по тях. Самият Личканов е питал в коя болница ще го карат, но служителите обяснили, че го връщат в ареста, за да решат началниците. И никой от тях не решил", каза още адвокат Донков. Според него толкова много небрежност граничи с умисъл.

"Страшен е механизмът, по който са го умъртвили, няма значение кой е той като човек или че е осъждан. Ако беше някой обикновен човек, какво", пита защитникът. Донков даде пример, че когато на задържан му прилошее, в ареста се вика линейка, а Ангел Личканов е бил върнат вътре, въпреки предписанията на прегледалия го лекар. "Близките му параноясват, почват да си мислят, че става въпрос за поръчка", отсече адвокатът.

По-рано днес от пловдивската прокуратура съобщиха, че са започнали проверка за смърт по непредпазливост. А една от дъщерите на Личкана - Христина Личканова, обвини държавното обвинение за кончината на баща си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Спокоен
    Аз за този човек чух за първи път точно с новината, че е починал в ареста. После се появи придружаващата информация, че бил бандит и т.н. Чакайте сега, дайте да не разсъждаваме на дребно. Това е човек, който е арестуван, съответно е лишен от възможност да се погрижи за здравето и живота си. Един вид - "вързано куче". Цялата отговорност за здравето и живота му си има три имена и ЕГН, дали полицаи, дали прокурори или съдии. Оставен е да умре. Може да е възмездие, но в никакъв случай не е право. И със сигурност има престъпление по служба. И повярвайте, НИЕ ще платим обещетения /кръвнина/ на близките и семейството му. Ами ако бе някой невинен човечец? Попаднал в ареста само защото бил на неподходящо място, в неподходящо време? И съда го оневини напълно. Ама човека вече умрял в ареста. Не разсъждавайте надребно, че съдбата ви понякога може да е особенно заядлива.
  • 3
    5
    Недоумяващ
    Адвокате,за загубата на такава видна и ценна личност,искай поне половин милион...
  • 4
    4
    Аре, аре!
    Господ си знае работата. Един боклук по-малко...
  • 2
    3
    Тодор
    Абе адвоката веднага насъска роднините да искат пари.Като е било спешно,роднините защо не звъннах на 112.
  • 4
    2
    Калоян
    Достоен край за такива като него
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари