Абитуриентите, които бяха снимани и без да наемат фотограф - децата на известните

2

Всички абитуриенти имат много снимки от бала. Наемат фотографи, оператори. Но има и такива, които няма да останат без кадри, дори без да използват услугите на професионалист. Това са децата на известните личности.

Тази година завършиха училище синовете на Вяра Анкова, Искра Фидосова, Нели Рангелова, Нона Йотова, дъщерите на Богдан Томов, Мая Нешкова, Адалберт Зафиров и други.

Момчетата избраха елегантни костюми, момичетата - дълги рокли. Но по традиция майките на много от абитуриентките ги снабдиха с по-удобни къси рокли за малките часове на нощта. Тях по-голямата част от випуск 2015 прекара в модерни чалга клубове в центъра на София и в Студентски град.

Йоан казал на майка си Нона Йотова, че ще си наеме костюм за абитуриентския бал. Тя решила, че ще се облече елегантно с класически тоалет. И той си наел костюм – но не класически, а такъв на пингвин, разказва през смях майка му.

Малко преди бала си Йоан бил на репетиция в Младежкия театър и след това отишъл в магазин за костюми под наем, за да си избере тоалет. После минал през вкъщи, за да се покаже, и си хванал градския транспорт, за да отиде на тържеството. “Самостоятелен е, има нестандартни решения и аз го оставям да прави каквото реши”, казва майка му. Вкъщи не правили събиране по повод завършването, защото според Нона истерията около абитуриентите е напълно излишна.

Йоан ще кандидатства в НАТФИЗ – иска да е актьор като майка си. И вече има роли в актьорската студия към Младежкия театър, където му преподава Малин Кръстев. 

Синът на Искра Фидосова завърши Италианския лицей.

Освен децата на Нели Рангелова и Илиана Беновска тази година абитуриент от лицея в Горна баня изпрати и Искра Фидосова. Синът ѝ се казва Франсоа и е кръстен на дядо си Фидос. Още като по-малък посещавал през лятото колежи в Италия и Англия, за да учи езици.

Мартин на Нели Рангелова се прибрал в 7,30 от бала – бил с колата, защото не пие.

Синът на Нели Рангелова - Мартин Бочуков, е двукратен национален шампион по планинско колоездене за юноши. Само миналата година беше на три световни състезания – в САЩ, Канада и Австрия. Но от няколко месеца не тренира, за да се подготвя за изпити. Явил се на Тойфел и САТ, но чака резултатите от матурите, за да реши къде да учи. Колебае се дали да остане в България, или да замине за Щатите. А дали ще се върне към спорта, сам ще реши. Понеже не пие, Мартин отишъл на бала с колата на родителите си. Прибрал се в 7,30 ч. Той се дипломира от Италианския лицей.

Рангелова и съпругът ѝ Георги Бочуков решили да съберат най-близките семейни приятели на следобеден коктейл, за да изпратят Мартин абитуриент. На партито били Красимир Гюлмезов с жена си, Станислав Терзиев, Георги Христов, а Драгомир Драганов водел церемонията.

 Мария на Георги Кадиев заминава за Филаделфия.

Сред родителите на абитуриенти тази година е и Георги Кадиев. Дъщеря му Мария избра за бала елегантна вталена рокля в цвят екрю с черни дантелени ръкави.

Тя се дипломира от Американския колеж, а наесен заминава за Щатите - приета е да учи в университет във Филаделфия.

Кадиев има още две деца - момче и момиче.

Дъщерята на бившия футболист и настоящ треньор Адалберт Зафиров - Далия, завърши Италианския лицей. Тя е второто дете в

семейството. Адалберт и половинката му Теодора имат и двама синове - по-големият е Ивайло, а най-малкият от трите деца е Давид.

Балът на Далия беше на 26 май в хотел “Шератон”. На партито, облечена с изящна дълга рокля, тя бе избрана за Кралицата на бала. Красивата абитуриентка вече е насочила вниманието си към предстоящото си следване. Приета е да учи в Италия. Далия Зафирова е лауреат в олимпиадата по италиански и в деня след бала бе поканена в посолството заедно с още четирима отличници на НУКК - Горна баня, за да получат грамотите си.

Константин на Вяра Анкова и Томас Лафчис ще учи финанси в Ню Йорк.

С тъмен костюм с жилетка и вратовръзка в цвета на роклята, с която е облечена дамата му - така 18-годишният Константин, син на Вяра Анкова и Томас Лафчис, посрещна абитуриентския си бал. Момичето, с което влезе в “Шератон” под ръка, е негова съученичка от Американския колеж.

Наесен вече няма да е в София, а в САЩ, тъй като е приет да учи финанси и икономика в Ню Йорк юнивърсити. “Университетът е на второ място в САЩ за изучаване на финанси. Затова избра него, въпреки че беше приет на няколко места”, каза за сина си генералната директорка на БНТ.

Няколко дни преди бала тя и съпругът ѝ присъстваха на дипломирането в колежа, когато всички ученици са в тоги и квадратни шапки. Константин завършва с пълно отличие.

Догодина Анкова ще изпита отново същото вълнение, тъй като тогава ще се дипломира дъщеря ѝ Хелена-Мария, която също е в Американския колеж.

Руслан Мъйнов изпрати на бала кръщелницата си.

Актьорът изпрати до училището на ул. “Пиротска” оня ден абитуриентката Ива Стоименова, която е негова кръщелница.

“Как бързо върви времето! Сякаш бе вчера, когато я кръщавах, а вече голямо момиче", учудваше се гласно Мъйнов.

Дъщерята на министър Ивелина Василева сама избрала червена рокля на бала.

И министърът на околната среда и водите Ивелина Василева изпрати абитуриент. Дъщеря й Василена завърши елитната Първа немска гимназия в София. За бала тя избрала дълга червена рокля на български дизайнер.

"Разбира се давах съвети, но истината е, че Василена сама си избра роклята и всичко останало", обясни министърката. И помоли да не се навлиза в личното пространство на дъщеря й, нямало защо децата да стават публични заради публичността на родителите си. Затова и отказа да даде подробности къде и какво ще учи по-нататък Василена.

На своята фейсбук страница министър Ивелина Василева написа само: "След емоциите на баловете, на нея и на всички талантливи и умни български деца, пожелавам успехи - големи колкото мечтите им"! Все пак само за "24 часа" министърката се съгласи да сподели, че абитуриенската вечер на дъщеря й е била в столичния 5-звезден "София хотел Балкан", по-известен като "Шератон", въпреки че вече е част от веригата "Лъкшъри колекшън".

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари