9 русенци с инфаркт в първия ден на 2016 година

0
Резките температурни амплитуди почти винаги водят до увеличаване на броя на инфарктите
Резките температурни амплитуди почти винаги водят до увеличаване на броя на инфарктите

Девет русенци с остър инфаркт на миокарда са потърсили помощ в Специализирана кардиологична болница „Медика Кор” в новогодишната нощ и първия ден на новата 2016 г.

Това съобщиха от болничното заведение. Общо помощ заради сърдечни проблеми са потърсили 13 души. Дежурният инвазивен екип, в лицето на д-р Лъчезар Николов и медицинските сестри Нургюл Исмаилова и Ивелина Стоименова, е успял да помогне на всички.

Традиционно броят на мъжете е повече от броят на жените. Пациентите са от четирите области, които кардиологичната болница обслужва – Русе, Разград, Силистра и Търговище, информира Русе нюз.

От лечебното заведение припомнят, че резките температурни амплитуди почти винаги водят до увеличаване на броя на инфарктите и за да е ефективна медицинската помощ, тя трябва да бъде потърсена още с проявяване на първите симптоми, по възможност в рамките на първия час.

Колкото повече се отлага лечението от „ златния час”, толкова повече намалява възможността да се спаси мускула на сърцето и последиците за пациента са по-лоши.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари