В Русенско на всеки десет заболели от коронавирус трима стигат до болница

1
Област Русе се нарежда на девето място в страната по разпространение на заболяването
Област Русе се нарежда на девето място в страната по разпространение на заболяването Снимка: iStock

Над три пъти и половина повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе през вчерашния ден.

Новите случаи са 36, а излекуваните са 126. Няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция за последните 24 часа. Въпреки тази положителна тенденция, която доведе до спад на активните случаи и те вече са 254 в региона, то намиращите се на болнично лечение продължават да се увеличават. Хоспитализираните пациенти от областта са 71, което е почти 28% от всички боледуващи от Ковид-19. Това означава, че на всеки десет заболели приблизително трима стигат до лечение в болница.

Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе се нарежда на девето място в страната по разпространение на заболяването наравно в Враца. Разликата между повечето региони е много малка, като най-малко заразени има във Видин – десет.

До момента в област Русе са извършени 132 095 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 655 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 549 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 2018 души от региона. За последното денонощие са направени 55 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    да
    Реално са мн по-малко, защото малко се изследват, малко се потвърждават. Вече протича леко сарс-а,няма да има проблеми тая зима с него поне.
  • 3
    1
    АКЛй
    Хората разбраха, че е голяма лъжа настинката... Нали?! Или все още искат инжекцийки с експериментални течности, за чиито последствия производителят отказва да носи всякаква отговорност?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари