876 евро минимална заплата обсъждат в Гърция

0
Министерството на труда планира да върне минималната работна заплата на нивата отпреди програмите за строги икономии
Министерството на труда планира да върне минималната работна заплата на нивата отпреди програмите за строги икономии

Министерството на труда планира да върне минималната работна заплата на нивата отпреди програмите за строги икономии

Гръцкото правителство се надява да договори със синдикатите новата минимална работна заплата до април 2023 г. и да я въведе в сила през май, т.е. преди следващите парламентарни избори.

Това коментира в. "Катимерини", цитиран от News.bg.

Служителите на Министерството на труда планират да върнат минималната работна заплата на нивата отпреди програмите за строги икономии, наложени на Гърция от нейните кредитори, считано от май 2010 г. Това би означавало месечна минимална заплата от 751 евро преди облагане с данъци. Това означава 876 евро месечно, ако се вземат в предвид включително коледните и великденските бонуси и обезщетението за отпуск.

Но това ще бъде определено след диалог със синдикатите и другите професионални сдружения, които ще представят своите предложения през януари.

Служителите на министерството обмислят ускоряване на преговорите, за да могат новото повишение на доходите да влезе в сила от април. Това би могло да означава преместване на изборния календар.

Минималната работна заплата беше намалена на 586 евро през 2012 г., а от 2019 г. насам е повишавана три пъти - до 713 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари