8 000 лева, за да прибереш мъртвата си съпруга!

0
Той и съпругата му имат две деца, които вече са семейни
Той и съпругата му имат две деца, които вече са семейни

8000 лв. даде родопчанин на погребална фирма, за да прибере починалата си в Гърция съпруга. Общинският съвет в Доспат гласува на последната си сесия 220 лв. помощ за мъжа, който се разорил, докато плати на гръцките власти аутопсия и транспорт до България, съобщава „Смолян прес”.

52-годишната Нели Дерменджиева починала. Жената от 5 години ходела по 3-4 месеца в Гърция, тъй като в родното и село Црънча нямало работа. В Халкидики доспатчанката беряла чушки. Нищо не давало признаци, че ще се стигне до внезапната й кончина, тъй като била здрава.

След работа същия ден вечеряла с другите работници и си легнала, но не се събудила. Аутопсията излязла със заключение, че причината за смъртта е инфаркт на миокарда. „Справих се да я прибера, но само защото имахме заделени от гурбета пари. Пустият гурбет, всичко отиде до стотинка“, казва Камен Дерменджиев.

Той платил 400 евро за аутопсията. Заедно с транспорта сумата набъбнала до общо 3975 евро. „За гурбет съм възрастен и не знам как ще се продължава напред“, казва 58-годишният Камен. Той и съпругата му имат две деца, които вече са семейни.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари