60-годишен бъзънчанин опитал да изтегли пари от чужда дебитна карта

0
Мъжът намерил паднал пред магазина портфейл, но вместо да го занесе в полицията, той пробвал да изтегли пари от картата
Мъжът намерил паднал пред магазина портфейл, но вместо да го занесе в полицията, той пробвал да изтегли пари от картата Снимка: БГНЕС / Архив

Във Второ РУ изясняват сигнал за отнет портфейл и опит за теглене на пари от чужда дебитна карта

Завчера в участък „Червена вода“ при Второ РУ е бил получен сигнал от мъж, който се е оплакал, че няколко дни преди това открил, че му липсва портфейла, след като е посетил хранителен магазин в с. Бъзън.

В портфейла си носел лични документи, дебитна карта и сумата от 15.00 лв. Когато той се е обадил в банката, за да блокират дебитната карта, му обяснили, че има засечен опит за теглене от сметката, чрез банкомат в с. Щръклево.

Служителите на реда са документирали сигнала и са започнали работа по преписка за престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК. В хода на работата по случая са полицаите са прегледали записи от охранителни камери пред хранителния магазин в с. Бъзън и са установили, че на тях се вижда как след излизане на потърпевшия от магазина, портфейлът му е паднал от джоба, а след това е спрял лек автомобил, шофьорът му е взел портмонето и е продължил пътя си.

При оперативно-издирвателни действия полицаите са изяснили, че това е бил мъж на 60 г. от с. Бъзън. Той е установен от тях и при проведена беседа си е признал, че е намерил портфейла и е направил опит да изтегли пари от дебитната карта на банкомата в с. Щръклево.

Работата по преписката продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари