6 висококалорийни храни, които могат да се окажат полезни

4
Имайте предвид, че няма да си провалите диетата, ако си ги похапвате умерено
Имайте предвид, че няма да си провалите диетата, ако си ги похапвате умерено

Имайте предвид, че няма да си провалите диетата, ако си ги похапвате умерено

Истинско предизвикателство е да се въздържите от бисквитки, торта, сладкиши – особено ако сте почитатели на сладкото и особено ако сте на диета. Най-вероятно си повтаряте, че трябва да устоите на тези дяволски изкушения. Имайте предвид, че няма да си провалите диетата, ако си похапнете умерено от тези храни. Дори напротив – може да се окаже, че дори са полезни, пише Обекти.

1. Пица

Доматеният сос съдържа ликопен – мощен аксиоксидант, който може да ви предпази от сърдечни заболявания, особено когато е топло.

2. Пържени картофи

Спокойно можете да си набавите нужните протеини, като си похапнете малко пържени картофи. Спомагат за добрата обработка на хранителните вещества и дори могат да ви помогнат да предотвратят мускулни крампи.

3. Понички

Поничките са пълни с витамин Це, цинк. В интерес на истината са по-полезни от мъфините – поничките съдържат поне наполовина по-малко калории и захар в сравнение с мъфините. Когато ядете поничка, вие носите ясно съзнание, че прегрешавате, и съзнателно се ограничавате. Когато ядете сладкиш, който изглежда по-здравословен, дори не се ограничавате.

4. Пуканки

Пуканките намаляват риска от сърдечно-съдови проблеми, защото спомагат за намаляване нивата на холестерола. 3 купички пуканки се равняват на една чаша овесени ядки – богати са на фибри и се борят успешно със запека. Нискокалорични са, засищащи са и са вкусни. Какво по-хубаво!

5. Хамбургери

Хамбургерите с червено месо са отличен източник на желязо. Домашно приготвените хамбургери се борят срещу нервните неразположения и подпомагат работата на имунната система. Освен това съдържат необходимата дневна доза за възрастни от витамин Бе 12.

6. Торта

Вярвате или не, според едно проучване 600-калорийна закуска, която включва парче торта, всъщност помага да отслабнете. Причината е основно психологическа – ако закусите с една калорийна бомба, през остатъка от деня е много по-малко вероятно да се изкушите от други сладкиши през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Хорхе
    Това е най-глупавата и невярна статия, която съм срещал по темата за здравословното хранене в последно време.
  • -1
    1
    11g24g 9okto
    Lista11g24g ne pa ne di ba
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари