6 общини ще подменят старите печки с над 16 милиона евро

0
Проектът се реализира съвместно с общините Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора
Проектът се реализира съвместно с общините Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора Снимка: Радио Видин / архив

Утре шест общини ще представят кампания за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата.

Кампанията е в изпълнение на проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по програма Лайф+ на Европейската комисия, съобщават от Столичната община, цитирани от "Фокус".

Проектът се реализира съвместно с общините Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора. Основната му цел е подобряване качеството на атмосферния въздух, чрез проектиране, демонстриране и внедряване на механизъм за преход към алтернативни форми на битово отопление в градовете, подобряване на капацитета на администрацията и чрез повишаване на осведомеността на заинтересованите страни и широката общественост. Общата стойност на проекта е 16 600 000 евро, като безвъзмездното финансиране по Програма Лайф+ на ЕК е 10 000 000 евро.

Пресконференцията ще се състои в Първа зала на Столичната община в 12.00 часа на 12 март. В нея ще вземат участие зам.-кметът Йоана Христова и представители на общините Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари