5 изумителни факта за човешкото тяло

1
Има факти, които е по-добре човек просто никога да не научава
Има факти, които е по-добре човек просто никога да не научава

Тъкмо, когато си мислиш, че всичко ти е ясно в този живот, откриваш, че във всяка смокиня има насекомо и изведнъж светът ти се преобръща с главата надолу.

Има факти, които е по-добре човек просто никога да не научава и други, които са абсолютно излишна, но все пак забавна информация. Като например това, че 29 май е официалният ден да сложиш възглавница на хладилника си.

Ето още пет факта за собственото ни тяло, които са силно оздачаващи:

Защо стомахът не се храносмила сам? Чудили ли сте се някога как така стомахът разгражда каквото попадне в него, но не разгражда самия себе си. Това се дължи на факта, че стомашните клетки се създават по-бързо отколкото могат да бъдат унищожени и текучеството и наистина голямо.

Най-големият орган в организма ни е кожата. Ако бъде разпъната, кожата на зрял мъж е приблизително почти 2 кв. м.

Мъжкото тяло произвежда 10 млн. сперматозоида дневно. Такова количество е достатъчно да насели цялата земя за около 6 месеца. При едно еякулиране пък семенната течност съдържа 280 млн. сперматозоиди.

През живота си произвеждаме слюнка колкото за два басейна. Общо взето до 20-годишна възраст средностатистическият човек може да събере достатъчно течност да си напълни спа-то.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари