5 града, които ще изчезнат скоро време

0
Въпреки че не си даваме сметка, всеки ден Земята се променя
Въпреки че не си даваме сметка, всеки ден Земята се променя

Въпреки че не си даваме сметка, всеки ден Земята се променя.

Климатичните промени, земетресенията, покачването на океанското ниво са само една малка част от предизвикателствата, пред които съвсем скоро ще се изправи човечеството.

Поради различни фактори, някои природни, други причинени от човека, тези 5 града може да бъдат заличени от лицето на земята скоро време.

5. Банкок, Тайланд


Съществуват опасения, че сред няколко десетилетия градът ще се окаже под вода. Причината е повишаването на нивото на световния океан, пропадането на почвата с 1,5-5,3 см на година и ежедневната дейност на многомилионното население на Банкок. И сега градът източва подземни пещери за питейна вода, но едновременно с това отслабват основите, на които е построен.

4. Сан Франциско, Калифорния

Един от най-интересните и вълнуващи градове в САЩ за съжаление е разположен на пукнатина в земната кора (разлом), което означава, че има 75% възможност Сан Франсиско да бъде напълно заличен от земетресение до края на века.

3. Венеция, Италия

С всяка изминала година Венеция буквално потъва. Повечето сгради се наводняват редовно, което е предпоставка за пълното им разрушаване.

2. Мексико Сити, Мексико

По голямата част от Мексико Сити е построена върху пресъхнало езеро. Тази основа е нестабилна и градът потъва с 10 сантиметра всяка година. За последните 40 години е потънал с 10 метра. 

1. Банджул, Гамбия

Столицата на Гамбия е разположена на брега на африканската страна. Затова главната опасност за Банджул е океанското равнище. Бреговата линия бавно се руши, а водолинията е само на 2 километра от магистралата, която свързва Банджул с другите градове.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари