5 000 000 лева и улица „Александровска" вече е изцяло обновена

0
Над 5 млн. лева за ремонт на улица в Русе
Над 5 млн. лева за ремонт на улица в Русе Видео: БНТ

УлицаАлександровска” в Русе вече е изцяло обновена. Ремонтът на участъка между площадите “Свобода” и “Батенберг” завърши. Той беше финансиран по оперативната програма „Регионално развитие” и струва близо 5 милиона и половина лева.

Нови плочки, ново енергоспестяващо осветление, озеленяване с автоматична поливна система и нови фонтани – това са само част от подобренията, които са направени. Обновени са общо 23 000 квадратни метра площ. Мненията на русенци, след реконструкцията обаче, са разнопосочни.

- Не, че не ми харесва… Тука окастриха дърветата, сега няма сянка. Плочките като гледат на места са започнали да хлопат.

- На мен ми харесва, има къде да се седне, има места за майки с деца.

След ремонта на участъка от улицаАлександровска” хората се надяват, общината да обърне внимание на сградите в района.

- Има сгради, които са опасни, от една страна. От друга – не изглеждат добре.

От общината обясниха, че имат проблеми с издирването на собствениците, на които трябва да бъдат връчени предписания за ремонти. Затова обмислят резервен вариант.

Живка Бучуковска – гл. архитект на Община Русе: „Общината да извърши този ремонт и по съдебен път да си търсим парите. Тази сграда точно там на ъгъла, зависи и от законодателството. Защото пък долу всички магазини и кафета не работят, а горе последният етаж е неподдържан.

След ремонта на главната улица драстично са намалели вандалските прояви в района, защото бяха монтирани и камери за видеонаблюдение.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари