Становище на Община Русе по казуса с улица "Витоша"

3
По-рано днес русенци заявиха, че искат да кръстят разбитата улица "Пенчо Милков"
По-рано днес русенци заявиха, че искат да кръстят разбитата улица "Пенчо Милков" Снимка: Русе Медиа

По-рано днес русенци заявиха, че искат да кръстят разбитата улица "Пенчо Милков"

Община Русе публикува становище относно казуса с улица "Витоша". По-рано днес русенци заявиха, че искат да кръстят разбитата улица "Пенчо Милков". Хората се възмущават, че според местната управа улицата не е в регулация и всички живущи остават извън закона, а плащат данъци.

Ето какво гласи позицията на Община Русе:

Съгласно действащия план за улична регулация, ул. „Витоша“ е тупик (задънена улица) до осова точка 445, т. е. не е предвидено излизане към бул. „Неофит Бозвели“. Уличната регулация не е приложена, предвид факта, че преминава през частни имоти и сгради.

От отговор на питане от април т.г. на общинския съветник Йорданка Даневска стана ясно, че през настоящата календарна година се планира възлагането на частичен текущ ремонт по улицата.

Със състоянието ѝ са запознати строителни експерти от Община Русе, които са изготвили и актуална количествено-стойностна сметка.

Община Русе припомня, че в настоящата ситуация на липса на приети държавен, а от там и общински бюджет, приоритетно се възлагат текущите ремонти на основни улици в кварталите и такива, по които се движат превозните средства от градския транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Кръстникът
    Пък чистият въздух в Русе носи името Пренчо - Ментата. Градът на свободния Кексуален Дух. Кекс навсякъде по кабинетите
  • 4
    3
    Улици
    Витоша, Даскал Аврелий, Троян, Филип Станиславов, Йосиф Дайнелов - там никога никой не е плащал данъци.
  • 4
    2
    Кукуруз
    Аз съм си кръстил външния кенеф Пенчо Милков,и всеки ден го храня с кайма!
  • 12
    1
    Весо
    Пенчо града трябва да кръстим на теб ти му разказа играта а колко пъти сигнали подаваме за улица Троян разпиляхме си автомобилите данъци плащаме стига де
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари