ООН не може да спре Израел

1
Няма да спрем, засилваме боевете през следващите дни, заяви израелският премиер
Няма да спрем, засилваме боевете през следващите дни, заяви израелският премиер Снимка: БТА / АП

Няма да спрем, засилваме боевете през следващите дни, заяви израелският премиер

Израел обяви, че засилва бойните действия срещу "Хамас" в Ивицата Газа. От ООН отново подчертаха, че непрестанните удари по палестинската територия са довели до критично влошаване на положението на цивилното население.

Израел е подложен на все по-голям натиск от страна на съюзниците си да защитава цивилното население по време на военната си кампания срещу "Хамас". Тя започна след терористичните нападения на 7 октомври, при които загинаха 1200 души и бяха взети 240 заложници, припомня БНР.

След посещение в Ивицата Газа израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви: "Няма да спрем. Засилваме боевете през следващите дни".

Сигнали за ракетна тревога отново имаше в Израел в ранните часове на днешния ден. Сирените бяха задействани в населени места по границата с ивицата Газа. Там контролираните от "Хамас" здравни власти съобщиха, че при израелските удари от началото на операцията са загинали 20600 души. От Световната здравна организация отново подчертаха страданията, които израелските удари причиняват на мирните жители.

Конфликтът засили напрежението в целия регион. Иран обвини Израел, че е убил високопоставен генерал от Революционната гвардия в Сирия.

Американските военни обявиха, че са нанесли въздушни удари в Ирак. По-рано трима американски военни бяха ранени при атака с дрон на базата им в Ербил.

"Целта е да се потърси отговорност за нападенията срещу коалиционните сили в Ирак и Сирия и да се намали способността им да продължат", се казва в изявление на Централното командване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Moni levi
    ООН,са куха структура от мазни тъпаци,дебели и трътлести,чичковци ,само гледат и се чешат по тиквите
  • 2
    5
    Steve
    Както са повече,исляма,а те са мьрзеливи, неорганизирани и прости,така чифутите ще им видят сметката,с помощта на Америка,обаче, мрьсните чифути действат екипно,изпълняват бачкат и имат успех!
  • 4
    4
    354y3e
    Много интересно, уж Хамас били една шепа със въоръжени с чушкопеци, а мръсните чифути не могат 3 месеца да ги надвият. Явно нещо друго има което не се казва. Че чифутите са кръвожадни и просто искат да избият палестинците до крак и отдавна не се бият срещу никого ами само рушат и убиват цивилни хора.
  • 2
    3
    до 2
    Има-няма 10 милиона евреи да победят почти два милиарда мюсюлмани? В ред ли си, бе човече?:)
  • 4
    2
    Steve
    Евреите като решат нещо,го правят,зли и отмьстителни са,ще ги избият тези араби...не прощават,нулева толерантност!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари