4-те меса, които ни убиват

0
В продължение на 10 години на внимателни медицински изследвания ...
В продължение на 10 години на внимателни медицински изследвания ...

В рамките на мащабен научен проект специалисти от американски научен център са провели редица тестове, за да установят кое месо е полезно за здравето на хората, а кое може да им навреди. В продължение на 10 години на внимателни медицински изследвания са били подложени повече от 500 000 американци с различени пол и възраст.

Основният извод от мащабното изследване е, че редовната употреба на червено месо съкращава живота на човека. Те посочват четири вида меса, които не се препоръча да влизат в менюто ни. 

Учените потвърждават,че честата употреба на червено месо е свързана с повишения риск от сериозни нарушения във функциите на сърдечно-съдовата система, които предизвикват преждевременна смърт. Овен това специалистите са намерили доказателства за това, че активността на раковите клетки в организма е по-висока именно при тези хора, които налитат на червено месо. При тях склонността към онкологични заболявания е много по-ясно изразена. 

Много по-безопасно според учените е бялото месо. Неговите почитатели се обръщат към лекарите с 16% по-малко оплаквания за сърдечни болести. При тях по-рядко се диагностицират злокачествени тумори и хипертония. Това им дава шанс за по-дълъг живот в сравнение с тези хора, които предпочитат червеното месо.
Ето защо медиците препоръчват да се откажем или поне да намалим в менюто овнешкото, говеждото, свенското и конското. Те може пълноценно да бъдат заменени с бялото месо от пилета, пуйки, патици, а също така телешко и заешко. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари