3000 таблетки псевдоефедрин са иззети на „Капитан Андреево“

1
Таблетките са открити в автомобил на турски граждани, пътували от Турция за Украйна
Таблетките са открити в автомобил на турски граждани, пътували от Турция за Украйна Снимка: Агенция Митници

Таблетките са открити в автомобил на турски граждани, пътували от Турция за Украйна

3000 лекарствени таблетки, съдържащи псевдоефедрин - прекурсор за производство на метамфетамин, задържаха митническите служители на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митницци".

На 24 ноемврина пункта пристига автомобил, с чужда регистрация, в който пътували от Турция през България за Украйна шофьор и неговия спътник - турски граждани.

Пред митническите служители двамата мъже заявили, че нямат нищо за деклариране. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която са открити 100 опаковки с по 30 таблетки, съдържащи субстанцията псевдоефедрин, която е описана в първа категория в Европейския регламент за мониторинг на търговията между Съюза и трети страни в областта на прекурсорите.

Лекарствата, за които е установено, че са собственост на шофьора са били укрити на две места - една част в багажното отделение, в кашон под бутилки с минерална вода, а друга част - в пътна чанта с дрехи.

Медикаментите са иззети. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари