Митничари задържаха 36 000 „маркови“ стоки на Капитан Андреево

0
Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост
Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост Снимка: Агенция Митници / Архив

Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост

35 855 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити в периода от 11 до 15.03.2024 г. при проверки на три товарни автомобила и четири автобуса, влизащи в страната от Турция.

Най-голямото количество „маркови“ стоки е открито на 11.03.2024 г. при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Босна и Херцеговина. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват сред декларираната стока 13 441 текстилни изделия – по-голяма част от тях тениски, спортни и детски комплекти, спортни долнища, чорапи с обозначенията на световноизвестни марки. Открити са още 1199 чанти, всички с лога на известни марки.

На 12.03. и 15.03.2024 г. при проверки на два товарни автомобила, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа са открити общо 6997 дрехи ,1524 парфюма, 705 чанти, носещи словни и фигуративни обозначения на регистрирани марки.

Други 6787 текстилни изделия, 4897 парфюма, 214 спортни обувки и 91 чанти, всички с лого на известни марки, са открити при проверки на четири автобуса на 13,14 и 15.03.2024 г. Превозните средства пътуват от Турция през България за Румъния. Задържаните „маркови“ стоки са били декларирани от шестима пътници, които заявили, че са ги закупили с цел търговия.

В изпълнение на Европейски регламент 608/2013 относно защита на интелектуалната собственост стоките са задържани. За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 220 000 артикула и 44 тона перилни препарати със знаци на регистрирани търговски марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари