3 неща, които ще озаптят Facebook

0
Ако сте пропуснали новините, наскоро Facebook беше оценен на повече от 201 милиарда долара
Ако сте пропуснали новините, наскоро Facebook беше оценен на повече от 201 милиарда долара

Ако сте пропуснали новините, наскоро Facebook беше оценен на повече от 201 милиарда долара, коментира Mila.bg.

Достатъчно щедър факт, за да нареди компанията на Марк Зукърбърг на 22 място в класацията на най-големите компании в света.

Една от малките мръсни тайни за стойността на социалната мрежа е свързана с печалбите от рекламите. За да привлича рекламодатели, Facebook им продава личната информация на потребителите си.

Ако споделяте с ваш приятел общ приятел, Facebook няма да пропусне тази информация.

Ако споменете продукт или компания, която рекламира в социалната мрежа, най-вероятно тази реклама ще му бъде показана съвсем „елегантно” и небрежно.

Ако някой от приятелите ви се опитва отдавна да ви убеди, че отрочето на Зукърбърг не дава и пет пари за вашето лично пространство, да знаете, че донякъде е прав.

Но дори и вездесъщото любопитство на Фейса може да бъде озаптено.

Ето какво може да промените в профила си:

Автоматично пускане на клипове

Отскоро Facebook автоматично пуска видеоклиповете, които са се появили в информационния ви поток. Целта е да ви привлекат вниманието, без да ви дават правото на избор. За да ограничите това неканено вмешателство в личното ви пространство, натиснете бутона Настройки, след това Клипове, което се намира най-отдолу в лявата колона. В дясно ще се появи подменю Auto-Play Videos, което трябва да изключите.

Настройки за поверителност

Когато качвате нещо във Facebook, със сигурност не искате един милиард души да го видят. Затова ограничете профила си. От Настройки изберете бутона Редактирайте в подменюто Кой може да вижда публикациите ми. От вас зависи дали ще дадете достъп на целия свят до вас или ще се ограничите само с най-близкия ви кръг приятели.

Непоискани съобщения

Ако постоянно чувате звук от смартфона си или от колонките на компютъра си, които ви сигнализират за дейност, насочена към вас във Facebook, а това ви разсейва, има начин да спрете този саунд терор. Изберете Настройки, след това Известия, а оттам изключете опцията за това, че звукът е включен за всички нови съобщения.

Източник: Mila.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари