3 Мита за Кето Диетата, На Които Да Спрете Да Вярвате

0
Кои са фактите за кето диетата, на които да вярвам? Как да разпозная митовете в Интернет форумите за нея?
Кои са фактите за кето диетата, на които да вярвам? Как да разпозная митовете в Интернет форумите за нея?

Красотата, казват, ще спаси света. Нейната не толкова разумна спътница обикновено е суетата. Рядко харесваме образа, който ни гледа от огледалото. А това може да ни накара да предприемем някои не особено разумни стъпки. Има много жени, които в опита си да отслабнат и да постигнат мечтаната тънка и изящна талия, съсипват своето здраве. Обикновено става чрез придържането към опасни диети, за които организмът им просто не е подготвен. А кой е един от най-популярните в последно време хранителни режими? Кетогенната диета!

Едва ли има дама, която да не е обмисляла да премине на кето диета през последните няколко години. Разбра се, хранителният режим има значителни предимства. Той се препоръчва на хора със затлъстяване, Алцхаймер, Паркинсон, рак, акне, сърдечно-съдови заболявания и епилепсия. Но не бива да преминавате на него, ако сте бременна или кърмите, имате храносмилателни смущения или хипертония. Първоначалният етап на рязко намаляване на количеството въглехидрати в дневните порции може да ви накара да изпитате обострено усещане за отпадналост, раздразнителност и умора.

Но не е задължително да преминавате през всичките тегодби на кетогенната диета, за да успеете да отслабнете трайно. Съвременната био-козметика разполага с богат каталог от различни предложения, които да ви помогнат да се вталите без странични ефекти. Те имат бързо действие, добра цена и изцяло натурален състав. Сред предпочитаните от тях попадат и нисковъглехидратната разтворима напитка Keto Light +.

Какво точно представлява кето режимът на хранене? Кои храни са позволени и кои – забранени? Кои са фактите за кето диетата, на които да вярвам? Как да разпозная митовете в Интернет форумите за нея?

Научете 3-те мита за кето диетата, на които да не вярвате, като изчетете статията докрай!

Какво Е Кето Диетата? Как Се Спазва?

В света на диетите за отслабване, хранителните режими и планове с ниско съдържание на въглехидрати успяха да спечелят вниманието на публиката. Но как точно да разпознаем истинската кетогенна диета? Тази на Аткинс и палео режимът на хранене също се базират на принципа на малкия брой карбохидрати в менюто. Но истинската кето диета е друга бира.

За разлика от много други нисковъглехидратни хранителни режими, където се консумират основно протеини, кето-диетата се фокусира върху здравословните мазнините. Те следва да доставят до 90% от нужните дневни калории и енергия на индивида. И не е типът диета да се опита като експеримент. Освен това, тя изобщо не е лека и не бива да се предприема, като форма на експеримент. Особено, ако нямате предишен опит. В такъв случай, най-добре се обърнете към някой от натуралните продукти за вталяване, прилагащи успешно кето-принципа. Добро предложение е разтворимата напитка Keto Light +.

По-долу следват основните факти за кето-диетата, които трябва да знаете:

  • Мозъкът е "гладен"  орган, който консумира много енергия всеки ден и не може да използва директно мазнини. Той работи само на глюкоза - или кетони (вече трансформирани от организма).
  • При кетогенна диета цялото тяло се "пренастройва" да използва мазнини за енергия непрекъснато. Когато нивата на инсулин спадат рязко, изгарянето им може да се увеличи драстично. Достъпът до мастните депозити се улеснява, за да ги изгорите.
  • Дневното ви меню на кетогенния режим ще ви помогне да извличате 60 до 75 %  от необходимите от мазнини, 15 до 30 % ‰ от от протеини и 5 до 10 %  от въглехидрати.

А ето и 3-те мита за кето диетата, които бяха разбити от науката!

Мит #1: Всеки Човек Има Нужда от Еднакво Количество Въглехидрати!

Истина: Нужният брой въглехидрати дневно зависят от вашето  здраве и биохимия.

Когато започнете диета с много ниско съдържание на въглехидрати, като кето диетата, може да не осъзнаете колко ниско е въглехидратите. Обикновено последователите консумират 20 до 50 гр. въглехидрати на ден, като често започват от долния край на този спектър. Това е част от подготовката за това тялото да влезе в кетоза. Но редица фактори, подобни на физическата активност, помагат да започнете хранителния режим с по-нисък процент на карбохидрати.

Мит #2: Когато Сте на Кето, Можете Да Ядете Толкова Мазнини, Колкото Искате!

Истина: Основен приоритет в кето диетата са на ненаситените мазнини.

Да, кето е диета, богата на мазнини. Но това не означава, че трябва да изпържите килограм бекон сутрин и да го изядете отръки. Най-балансираният начин да се заредите с мазнини е да ограничите наситените мазнини, като беконът и наденицата. А също и да наблегнете на здравословни ненаситени мазнини, като авокадо, зехтин и ленено семе. Към тях можете да добавите умерено количество ядки и семена.

Мит #3: Кето-Диетата Не Включва Плодове и Зеленчуци!

Реалност: Трябва да ядете повече свежи плодове и зеленчуци, за да избегнете запека, неприятен то страничен ефект от кето-режима.

Плодовете и зеленчуците са източници на въглехидрати. Все пак, това не означава, че трябва да ги избягвате изцяло. Всъщност тези цели, непреработени храни са богати на важни витамини, антиоксиданти и фибри. Последните са критичен за избягване на запек, неприятен страничен ефект към спазването на кето-диетата. Препоръчват се нестандартни зеленчуци, като тиквичките, карфиола, краставиците, чушките и броколито. Към тях добавете и малки количества плодове с по-нисък процент на карбохидрати, като горските плодове.

Бъдете в Топ Форма на Върха на Хранителната Верига!

Кето-диетата е подходяща за спортисти, хора с диабет, Алцхаймер и привърженици на здравословния начин на живот. Но трябва да имате предишен опит и изградена дисциплина при спазването на хранителни режими. Така ще можете преминете безопасно към състояние на кетоза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари