26-годишен геймър печели половин милион долара на месец

1
Успехът на младия мъж обаче не идва толкова лесно
Успехът на младия мъж обаче не идва толкова лесно Видео: CNBC

26-годишният професионален геймър Тейлър „Нинджа” Блевинс се радва на завиден успех.

Той е най-популярният стриймър в притежаваната от Amazon игрална платформа Twitch, където счупи рекорда за най-много зрители по време на игрална сесия с рапъра Дрейк.

Блевинс има близо 4 млн. последователи в Twitch, 5 млн. в YouTube, 1 млн. в Instagram и 1 млн. в Twitter, като всички тези потребители гледат как играе на мултиплейър екшън играта Fortnite, налична за Xbox, PlayStation и мобилни устройства.

Последователите носят и сериозни парични постъпления за младия професионален геймър. През месец март той споделил пред автор на Forbes, че изкарва по 3.50 долара на платен абонат (абонаментът за Twitch стува 4.99 долара месечно), докато стриймва как играе на Fortnite.

Така - с неговите около 160 хил. абоната, Forbes изчисляват, че Блевинс изкарва по 560 хил. долара месечно! И това е без да имаме предвид приходите му от неговия YouTube канал и даренията, които оставят потребителите на създателите на съдържание в Twitch – цифра, която Тейлър Блевинс отказва да разкрие, предава CNBC.

Успехът на младия мъж обаче не идва толкова лесно.

По думите на Блевинс, в началото той е гледал на уроците с мисъл за бъдещето. Концепцията в главата му била, че ако се справя добре с училището и тренировките по футбол, то впоследствие ще може да играе видео игри колкото си иска. 

Така геймърът съчетавал всички тези неща с обучението си в колеж и работа във фаст фууд веригата Noodles & Company.

Израсналият в малко градче на час път от Чикаго Блевинс посочва, че винаги е бил човек, който иска да се съревновава.

Винаги съм искал да бъда най-добрия”, казва той във видео на бирата Bud Light, която го спонсорира по време на състезания по електронен спорт. „Обичам да се съревновавам и винаги искам да играя по най-добрия начин. Ако не се справя добре, ще се разстроя и ще се ядосам”, казва той.

Заедно с двамата си по-големи братя Блевинс започва да играе на видео игри в ранна детска възраст.

Баща ми всъщност беше основното влияние”, казва геймърът по време на стрийм в Twitch.

„Той обича видео игрите, откакто започнаха да излизат масово и ги поръчваше „за нас”, но реално, когато бяхме малки, трябваше да си лягаме възможно най-рано – към 6,7 или 8 часа... Така той можеше да играе на конзолата до 2 или 3 часа сутринта”, разказва младежът.

Семейството имало конзоли, като Sega Genesis и Super Nintendo, като в края на деведесетте се сдобива и с новите за времето си Xbox и Playstation. През 2001 г. за Xbox излиза мултиплейър шутърът Halo.

Когато бил на 9 или 10 години, Тейлър поискал да играе Halo заедно с двамата си по-големи братя Джон и Крис, спомня си Джон. Те решили, че е твърде малък, за да играе, но в действителност малкият им брат ги смазал на играта.

Когато Блевинс осъзнал какви качества има, които могат да го доведат до изкарването на пари от турнири, започнал да гледа по-сериозни на гейминга.

Започнах да осъзнавам „О боже, реално можеш да ходиш на тези събития, можеш да си направиш отбор и да се конкурираш с тях”. Това бе моментът, в който нещата станаха реални”, спомня си младежът.

За първи път той играл състезателно през 2009 г. на турнир по Halo 3 в Орландо. Тогава Блевинс не постигнал кой знае какъв успех, но не се отказал и продължил да играе и на по-новите версии на играта. Така се явил на състезания в Далас, Калъмбъс и Анахайм.

Трябва да си по-добър от стотици или хиляди други хора – трябва да си най-добрия играч, за да спечелиш пари от турнири”, казва геймърът.

По това време Блевинс изкарвал по 100 долара на ден от стриймове в Twitch.

През 2012 г. неговият отбор спечелил турнира по Halo 4 2012 MGL Fall Championships, където Блевинс постигнал най-високия резултат по време на финалния рунд. От тогава той се състезава в големи отбори, като Team Liquid и Renegades.

Успехът на Блевинс бил голяма изненада за неговото семейство.

По думите на баща му Чък Блевинс, в началото той се карал със сина си относно времето, което прекарва, играейки на игри. Въпреки че това му носило доходи, според баща му те не били нищо особено.

Тогава синът му заявил, че прави стриймове, след което, че има много последователи, а накрая и спонсори. „Мислех си „ Откъде се взе всичко това””, спомня си бащата на младия геймър.

Блевинс се справя толкова добре, че миналата година обяви, че няма повече да се състезава на турнири по Halo, а ще се съсредоточи върху стриймовете за играта Fortnite на платформата на Twitch.

Twitch е собственост на Amazon от 2014 г. насам, след като компанията на Джеф Безос придобива платформата за 970 млн. долара.

Въпреки всичко това, Блевинс не мисли, че геймингът е кариера за всеки. Той съветва амбициозните млади хора да заложат на диверсификация на своите качества и интереси.

До всички деца – не можете просто да изоставите всичко и да се фокусирате върху играенето на игри срещу пари. Този бизнес стана пълен с конкуренция и трябва да сте сигурни, че сте осигурили бъдещето си”, казва той.

Относно финансовите си планове Блевинс посочва, че се старае да инвестира и спестява колкото се може повече. „Не планирам да правя нищо налудничаво”, завършва младежът.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари