250 русенци ще продължат да получават топъл обяд до края на юни

1
Община Русе предоставя услугата от няколко години
Община Русе предоставя услугата от няколко години Снимка: Община Русе

Срокът на проекта, осигуряващ ежедневно безплатен топъл обяд на 250 русенци, е  удължен до 30 юни.

Храната за нуждаещите се се приготвя в Общинско предприятие „Обществена трапезария и социални жилища“ – Русе, а след това се доставя до домовете на потребителите при спазване на противоепидемичните мерки.

Хората, които се възползват услугата, са:

- без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

- поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

- обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Община Русе предоставя услугата от няколко години, като от 1 март е увеличена стойността на единица продукт от 2,70 на 2,90 лв, както и общата стойност на проекта.

Желаещите да бъдат включени в списъците с потребители могат да подадат заявления на адрес: гр. Русе, ул. „Черно море“ №2, стаи 13 и 14, всеки работен ден между 9 и12:30 ч. и от 13 до 17 часа. Информация може да се получи и на телефони: 082 881 682 и 082 881 769.

Проектът се изпълнява по процедура BG05FM0P001-5.001 „3.1-Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари