Млад русенец отнесе 300 лева глоба за обида на полицаи

2
23-годишният мъж е разследван за шофиране под въздействието на наркотици
23-годишният мъж е разследван за шофиране под въздействието на наркотици Снимка: Dunavmost / архив

Глоба по Указа за борба с дребното хулиганство е постановил съда на 23-годишен русенец, заради непристойното му поведение спрямо полицейски служители.

На 30 април около 14:15 часа на бул. "Гоце Делчев" полицейски екип е посетил адрес за връчване на акт за установено административно нарушение на 23-годишен мъж от Русе. При появата на униформените, след връчването на акта, въпросното лице е започнало да отправя демонстративно нецензурни и обидни реплики. Във връзка с извършените от 23-годишния мъж непристойни действия, нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, обиждайки полицейските служители, изпълняващи задълженията си, му е съставен акт по УБДХ във Второ РУ. След разглеждане на случая в Русенския районен съд, с решение от 4 май, на лицето е наложено административно наказание: "глоба в размер на 300 лв". 

В сектор „Пътна полиция“ е заведено и досъдебно производство, заради това че въпросният 23-годишен мъж е установен да управлява автомобил с положителна проба за наркотици. Според документираното от контролните органи, 23-годишният русенец е управлявал лек автомобил марка "Нисан" с русенска регистрация и не спрял на подадени от униформените сигнали за извършване на проверка. При установяването му, предвид съмненията, че е употребил наркотични вещества е изпробван с техническо средство от екип на „Пътна полиция“, при което уредът е отчел положителна проба за употреба на "амфетамин" и "метамфетамин". Той е бил задържани и конвоиран до болницата, където е отказал да даде проби за анализ.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство за престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари