200 апартамента в Русе са без вода две седмици

5
Малки деца са с хранително чревни инфекции поради лошата хигиена
Малки деца са с хранително чревни инфекции поради лошата хигиена

Печално известният блок АОНСУ вече 15 дни е без вода.

В блока има 200 апартамента. 160 са собственост на частни лица и 40 са собственост на Сибанк. От Сибанк наемат фирма за ремонт на канализацията. Ремонтът е трябвало да приключи още преди седмица, но все още не е приключил и жителите на блока 15 дни са без вода.

В блока живеят и малки деца, няколко от които постъпиха в болница с хранително чревни инфекции поради лошата хигиена, причинена от липсата на вода. Подадена е жалба до ХЕИ, но от там не са взели никакви мерки. Напрежението в блока ескалира с всеки изминат ден, но институциите не вземат мерки въпреки многократните сигнали. Когато от ВиК спират водата на 16 ноемрви живущите в блока събират по 120 лв. на апартамент, за да бъде пусната водата. Въпреки събраните пари водата не е пусната.

"Вие как бихте се чувствали ако редовно си плащате сметките и дори платите 120 лв. отгоре и въпреки това ви оставят 15 дни без вода."  - пита живущ в блока.

Част от живущите се молят на роднини да отидат да се изкъпят в тях. Други, които нямат роднини в Русе ходят при роднини по селата, а тези които нямат роднини в Русе и близките села се принуждават да живеят на хотел докато не се реши проблема.

"Опитахме да живеем в блока една седмица, но имаме малко дете, което се разболя и сега от една седмица живеем на хотел. Здравето на детето ни е по-важно. Парите ни свършват дано пуснат водата скоро. Елате да видите за какви лоши битови условия става въпрос." - жалва се младо семейство.

Сега Сибанк предлага за продан своите 40 апартамента. В никакъв случай не купувайте апартаменти в АОНСУ поне докато не се решат проблемите с партидите за ток и вода. Собствениците нямат свои партиди и затова плащат за промишлен ток, който е на многократно по-висока цена от битовия ток. Така хора с по-малки финансови възможности купуват боксониера и после плащат за тази боксониера ток като за тристаен апартамент. В момента наемите в блок АОНСУ са най-ниски в Русе. От 60 до 100 лв. върви наемът за боксониера.

Собственик се оплаква, че се е принудил да даде апартамента си под наем за 100 лв. на месец, но квартирантите навъртели 500 лв. ток и избягали. Сега отново търси наематели, но не може да намери, защото когато дойдат виждат че няма вода и се отказват.

Димитър Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари