20 нови картини ще красят стените на Онкодиспансера в Русе

1
Този път дарението направи 26-годишният Тошко Тодоров
Този път дарението направи 26-годишният Тошко Тодоров Снимка: Dunavmost

Този път дарението направи 26-годишният Тошко Тодоров

20 нови картини ще бъдат окачени във фоайето на Комплексния онкологичен център в Русе. Този път дарението направи 26-годишният Тошко Тодоров. Той е бивш служител на лечебното заведение, а рисуването е негово хоби повече от 10 години. Идеята за този благороден жест идва случайно. 

„В онкодиспансера работех известно време като санитар. Научих много както от лекарите и колегите, така и от пациентите. С тези картини искам да изразя своята подкрепа към всички тях. Надявам се, че така ще внеса не само цвят, но и надежда за по-добро бъдеще.“ 

Младежът предпочита да рисува цветя, в които след това открива различни образи. Използва акрилни и маслени бои.

„Обичам да стоя отстрани и да наблюдавам хората. Техните истории са моето вдъхновение. Вглеждам се в действията им, в лицата им. Търся усмивки, търся щастие, но напоследък такива не откривам.“ 

Тошко е категоричен, че ще продължи да твори и да оцветява всичко, което вижда. Убеден е, че изкуството може да повлияе на настроението и психологическата нагласа на хората. 

През 2017-а младежът представя свои картини и кукерски маски на фестивала на кукерите в град Перник. Всяка година участва в различни благотворителни кампании. 

На първи март 2021-а, напълно безвъзмездно ще раздаде близо 1 000 мартеници на всички лекари и пациенти от онкоцентъра и психодиспансера в града. 

По случай 8 март – Деня на жената, Тошко ще подари на всички болнолежащи дами в комплексния онкологичен център от своите ръчно изработени картички. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари