20-годишен строителен предприемач поиска акциите на "Левски"

7
Ценните книжа в момента са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов"
Ценните книжа в момента са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов"

20-годишният Венцислав Манчовски - председател на управителния съвет на строителната фирма "Жи-Пи-Груп", е поискал да се сдобие с мажоритарния пакет акции на футболния "Левски".

В писмо, изпратено до медиите, Манчовски изказва готовност ценните книжа да преминат при него, а той от своя страна да предоставя на клуба 80% от годишните приходи на фирмата си.

"Декларирам готовността си за стабилизиране на футболния клуб в рамките на 2-3 месеца и подобряване на финансовото му състояние", се казва в писмото, предава bTV.

В момента акциите са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов". По-рано през деня Васил Божков и фактическият собственик на 86,6% от клуба Георги Попов джиросаха акциите на името на министър-председателя Бойко Борисов.

Той, от своя страна, не пожела да ги получи.

Според юристи, въпреки че физически Борисов не е приел акциите, той остава техен собственик и може да ги предостави на трети лица.

Венцислав Манчовски е роден на 24 ноември 2000 година в град Мездра, завършва Средното си образование в Професионална гимназия „Алеко Константинов“ град Мездра със специалност „Кетъринг и ресторантьорство“ придобива допълнителна квалификационна степен през 2019 година „Инвестиционно проектиране и строителство на многофамилни жилищни сгради“ в град Пловдив.

През 2019 година печели Трансграничен проект финансиран по Норвежкия механизъм „Трансгранично сътрудничество България - Кипър“ участва в проекта като координатор от страна на България. По време на реализиране на проектната дейност от Дирекция „Бюро по труда“ град София са изпратени на обучени 25 служители в Кипър където участват в създаването на Многофамилна жилищна сграда „Неон“

През 2020 година създава ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД град София, като плод на добрия резултат от изпълнението на Трансграничния проект. Създава и мотото на дружеството „Качество – Коректност - Прецизност“

През 2018 година на Първото общо събрание на Национално сдружение за развитие и подкрепа на малките населени места в Република България е избран за Председател.

В периода от 2018 до 2019 година изпълнява длъжността Управител на „Алфа Тех България ООД“ град София

Моята цел е младите хора да останат да работят и да се развиват в страната ни. Младите хора са най – ценния актив и най – добрата инвестиция за бъдещето ни“, се казва за Манчовски в официалния сайт на фирмата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари