17-годишно момче е спасило давещите се деца в Бургас

6
Двама братя, на 8 и 14 години, скочиха в морето от тетраподите до неохраняемата зона на плажа
Двама братя, на 8 и 14 години, скочиха в морето от тетраподите до неохраняемата зона на плажа Снимка: БНТ

Двама братя, на 8 и 14 години, скочиха в морето от тетраподите до неохраняемата зона на плажа

Двама братя - на 8 и 14 години, са били прегледани в УМБАЛ - Бургас и освободени за домашно лечение с леки наранявания, след като са скочили в морето от тетраподите до неохраняемата зона на бургаския плаж, съобщиха от Областната дирекция на МВР, предаде БТА.

Момчетата не са успели да излязат от водата заради силното вълнение.

Децата са от бургаския комплекс "Меден рудник", живеят при баба си, тъй като майка им работи в чужбина, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева. Констатирано е, че те са отишли на плаж сами, като заблудили баба си, че с тях ще бъде възрастен. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да влязат в морето, въпреки силното вълнение.

По данни на МВР инцидентът е станал в ранния следобед днес.

На виковете за помощ на момчетата се отзовал младеж, който се втурнал във водата, за да ги спаси, като преди това алармирал полицейските служители за инцидента. На място се изпратени екипи на жандармерията, общински инспектори и парамедици. Децата са откарани и прегледани в болница, след което освободени. Бабата е разпитана от органите на реда.

Младежът, който е помогнал на децата в нужда, е на 17 години. Той е ученик в училище СУ “Константин Петканов”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари