17-годишен ученик от София е изпратил част от мейлите със заплахи за бомби

0
Момчето е арестувано днес от ГДБОП
Момчето е арестувано днес от ГДБОП Снимка: МВР / архив

С него по време на изпращането са били още няколко негови съученици

17-годишен ученик от София е изпратил част от имейлите със заплахите за поставена бомба в училищата в цялата страна. Той е арестуван днес от ГДБОП, научи БНР. Докато е изпращал заплашителните имейли с него са били още няколко съученици. Младежите са били подтикнати да направят това от медийни публикации за първите заплашителни писма получени на 27 и 28 ми март.

От свои източници националното радио научава, че при разпитите 17-годишното момче е признало, че на 29, 30 и 31-ви март от личния си телефон създал четири пощенски кутии в "Гугъл", от които е изпратил десетки имейли в цялата страна до училища и полицейски управления със заплахи за поставени бомби.

Докато е извършвал това, с него са били още двама или трима негови съученици. Учениците били подтикнати от първите публикации на 27-и и 28-и март за заплахите с имейли получени в част от училищата в цялата страна.

Младежът е обяснил, че е пратил имейлите защото не му се е ходило на училище. Намерени са компютър и телефон които са били използвани за заплахите.

17-годишният ученик е арестуван за 24 часа.

Материалите вече са докладвани на Софийската районна прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    ko ne
    kopiran komentar Български ученици са взривили Северен Поток и Кримския мост
  • 6
    5
    Очевидно дърт
    Попрочетох, че младжът ученик в паралелка с IT насоченост. И това е притеснително. Хайде, дивотията му ще обясним с пубертетските колебания, но тоталната компютърна неграмотност как да обясним?! Аз, който съм със знания от времето на Правец 82 мога да си навържа N на брой VPN-на в този момент, да си създам мейл където и да е и дори сикрет сървис ще се изпотят юнашки ако изобщо успеят да стигнат до мен. И то ще стигнат до някоя обществена мрежа. Та, притеснително е качеството на образованието ни. После пак ми разправяйте как днешните дечица били "интернет гении".
  • 5
    4
    222
    Поредните лайненца,дето си ги отглеждаме и ще градят бъдещето на държавата
  • -3
    3
    ...
    А ИЗВИНЕНИЯТА КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ ГИ ПРОЧИТАМ НЕЩО ? КАКВАТО И ДА Е С КОГОТО И ДА ВОЮВА, КОГАТО Я НАБЕДИТЕ, ЧЕ ТЕРОРИЗИРА ТАКА ДОЛНО УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩА Е РЕДНО ДА ПОДНЕСЕТЕ И З В И Н Е Н И Я. СКАПАНА ПРО АМЕРИКАНСКА СВОЛОЧ ПРОДАЖНА, БЪЛГАРСКА ! ЕБЕТЕ СЕ ЗА ПЕТ ДОЛАРА И ГЪЛТАТЕ ЗА ОЩЕ ДВА ДОБАВКА.
  • 4
    2
    999
    И ЯЗЕ ТЕЙ СИ ПОМИСЛИХМЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари