Комисар Владимир Димитров: Бомбените заплахи са от държави извън ЕС

1
По думите на специалиста заплахите са фалшиви, което личало от броя им и от факта, че е използван интернет преводач за отправянето им
По думите на специалиста заплахите са фалшиви, което личало от броя им и от факта, че е използван интернет преводач за отправянето им Видео: NOVA

По думите на специалиста заплахите са фалшиви, което личало от броя им и от факта, че е използван интернет преводач за отправянето им

"Бомбените заплахи у нас са хибридни атаки от държави извън ЕС. Те са безпочвени и фалшиви". Това заяви в студиото на "Събуди се" по NOVA комисар Владимир Димитров, шеф на дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП. По думите на специалиста това личало от броя заплахи и от факта, че е използван интернет преводач за отправянето им.

Според комисар Димитров е очевидно, че има някаква връзка с това, че заплахите са към места, където има изборни секции. „Цели се да се всее смут и страх в населението”, допълни той.

Припомняме, че вълна от бомбени заплахи затвори множество училища в страната през изминалата седмица и наруши образователния процес. По случая беше задържано 17-годишно момче от София. За 3 дни младежът е изпратил няколко десетки сигнала. Той използвал три интернет ресурса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари