Момчето, стреляло по свой съученик, вече е с обвинение за опит за убийство

1
Майката на пострадалото момче: За мен това е потенциален убиец
Майката на пострадалото момче: За мен това е потенциален убиец Видео: Нова телевизия

Ученикът, прострелял момче край столичното 26 СОУ, вече е обвинен в опит за предумишлено убийство. Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, че деветокласникът е подготвял саморазправа със своя приятел. 

Ивайло Гаджов е задържан за 72 часа. В неделя прокуратурата ще поиска от съда да остане постоянно в ареста, излъчи Нова телевизия.

Тийнейджърът планирал дълго време саморазправата с пострадалото момче. А причината - спор за момиче. Простреляният Даниел остава в Пирогов – в стабилно състояние.

Никакъв уплах. Първи път го е прострелял, паднало е моето дете на земята, бутнал му е ръката, пистолетът е паднал и се е опитал втори път да го простреля, което говори, че въобще не се е уплашил. За мен това е потенциален убиец”, заявява Десислава Чавдарова, майка на простреляния Даниел.

Колкото е категорична майката на простреляния Даниел, толкова са категорични и близките на Ивайло. Той бил кротък и не създавал проблеми.

„Аз съм го отгледала от малко. То е толкова кротко дете! Сега съм изумена от това, което е станало”, заяви пред Нова телевизия съседката Василка Кирилова.

„Той е отличник. В училището с най-висок успех завърши първия срок. Те са приятели доколкото знам с това момче, разказа Александър Гаджов, баща на стрелеца Ивайло. 

Двете момчета тренирали заедно футбол. На терена обаче този път Ивайло дошъл  с друга цел.

„Установено е при разследването, че се касае за спор за едно и също момиче – и двете момчета са били влюбени в това момиче”, обясни Румяна Арнаудова – говорител на прокуратурата.

Заради любовния спор нееднократно Ивайло заплашвал Даниел пред съучениците му. Момчето дори се било упражнявало в стрелба.

„Касае се според обвинението за абсолютно целенасочено и предумишлено убийство, заяви Румяна Арнаудова. 

Секунди след изстрела охранител от обект наблизо успял да реагира и измъкнал пистолета от ръцете на стрелеца. 

Чичото на стрелеца е задържан и остава в ареста. Причината е, че не е съхранявал пистолета си на безопасно място. Затова и той се сдоби с обвинение, за което го грозят от 2 до 10 години затвор.

 А в училището на Даниел контролът се затяга.

В понеделник ние ще се погрижим да окажем психологическа помощ на децата, тъй като те са станали свидетели на един доста стресиращ факт”, заяви Елка Велкова – директор на 26 СОУ – София.

Даниел е опериран успешно в „Пирогов” тази нощ и опасност за живота му няма. Куршумът, изстрелян в таза му, не е засегнал жизненоважни органи.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари