17 години затвор за британец, убил баща си в ямболско село

0
42-годишният Кърт е пребил жестоко своя родител с лаптоп и дървен сап
42-годишният Кърт е пребил жестоко своя родител с лаптоп и дървен сап Снимка: Getty Images

42-годишният Кърт Н. може да обжалва присъдата си пред Бургаския апелативен съд

Окръжният съд в Ямбол призна за виновен и осъди на 17 години "лишаване от свобода" 42-годишния британски гражданин Кърт Н. за умишленото убийство на 79-годишния си баща.

Жестокото престъпление е извършено вечерта на 20 срещу 21 октомври 2021 г. в ямболското село Дряново, където 79-годишният германски гражданин Волфганг си купил къща и живеел от години. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, пише Dir.bg.

По време на разследването е установено, че Кърт Н. пристигнал в България да посети баща си. Във фаталната вечер обаче двамата се скарали. Синът се нахвърлил върху родителя и го пребил жестоко с лаптоп и дървен сап.

Възрастният мъж е транспортиран в сливенската МБАЛ "Иван Селимински", където е бил приет в опит да бъде спасен животът му. Въпреки усилията на лекарите обаче на 27 октомври е издъхнал.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд-Ямбол не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари