16 щатни бройки съкращават в Здравната инспекция в Русе!

0
16 щатни бройки ще бъдат съкратени в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Русе
16 щатни бройки ще бъдат съкратени в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Русе Снимка: ТОП НОВИНИ

16 щатни бройки ще бъдат съкратени в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Русе, след решение от днес на Министерски съвет. Заради намаляване на фонд „Работна заплата“ се закриват общо 377 работни места във всички РЗИ в България.

По този повод директорът на инспекцията д-р Маргарита Николова коментира, че 16 съкратени бройки в Русе не са 16 души. Сред тях има доста свободни позиции, на които не е бил назначен никой.

Освободени са две лекарки, които са се пенсионирали преди време и са продължили да работят и след това. Закриват се 5 щата и половина за санитари. Заради освобождаването на тези работници, РЗИ-Русе ще премине на външно почистване, каза още д-р Николова.

Управляващите пък са обосновали решението си с твърдението, че това е „оптимизиране на разходите за персонал в системата на Министерството на здравеопазването до размера им, утвърден с годишния закон за бюджета“, както и че „с предложения проект се изпълнява политиката на правителството за повишаване на ефективността на публичните разходи и спазване на съответните разходни тавани, посочени в Закона за държавния бюджет за 2015 г.“.  

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари