120 години от рождението на Сергей Есенин отбелязва Регионална библиотека

1
Вечерта ще припомни на русенската публика за житейската и творческата съдба на един от най-лиричните и обичани руски и съветски поети
Вечерта ще припомни на русенската публика за житейската и творческата съдба на един от най-лиричните и обичани руски и съветски поети

Организатори на събитието са Сдружение „Приятели на Русия „Александър Невски“ - клон Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Вечерта ще припомни на русенската публика за житейската и творческата съдба на един от най-лиричните и обичани руски и съветски поети, роден във водовъртежа на съдбовни събития за Русия и цялото човечество.

Сергей Есенин има сериозно присъствие не само в руската, но и в световната литература преди всичко с кристалната чистота на своя стих и невероятната дарба да предава душевни състояние с пестеливо поднесени, но много ефектно подредени поетически изразни средства.

Той си служи с неповторими метафори и сравнения, които са образец на филигранно владеене на структурата на стиха и показват дълбочината на един безспорен талант, без аналог в литературната практика на световната мерена реч.

Водещ на вечерта ще бъде русенската поетеса,  журналистка и преводачка Нели Пигулева, а за житейският и творчески  път на поета ще говори Екатерина Трифонова от Сдружение „Приятели на Русия „Александър Невски“ - клон Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари