14-милионният посетител в "Етър"-а е семейство от Русе

9

Семейство Бойчеви са написали в почетната музейна книга: "Прекрасно е, че поддържате българския дух и традиция! Продължавайте да учите децата, за да я има България"

В Регионалния етнографски музей на открито "Етър" днес посрещнаха 14-милионния посетител на туристическия комплекс. Това е семейство Бойчеви от Русе, които са написали в почетната музейна книга: "Прекрасно е, че поддържате българския дух и традиция! Продължавайте да учите децата, за да я има България". Това съобщиха от музея.

Малко преди 12:00 часа днес екипът за преброяване е отчел, че семейството е очакваният 14-милионен посетител. Малката Крисия, майката и бащата, както и бабата Виолета Йорданова, са разгледали занаятчийската чаршия, спрели са се пред съоръженията, задвижвани с вода, опитали са от симитите в пекарната за закуски. Семейство Бойчеви са получили подаръци - годишна абонаментна карта за влизане в музея "Етър", правото безплатно да се включат в популярната игра "Гатанките на Радумко", глинен сач за приготвяне на ястия и новия сувенирен календар на музея за 2021 година.

От 2015 година, когато е бил посрещнат 13-милионният посетител, средно по 200 000 души годишно идват в музея, съобщиха уредниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари