Русенският музей отправи предизвикателство към своите посетители

0

Как си представяте, че трябва да бъде подредена една музейна витрина? Какво да бъде показано в нея? Какъв разказ да носи?

Русенският музей отправя предизвикателство към своите посетители като им дава възможност да аранжират една музейна витрина, съобразно собствените си предпочитания.

Витрината се намира във фоайето на Историческия музей, което я прави видима за всички посетители на музея. Размери: ширина – 100 см., дълбочина – 70 см. и височина 145. Всяка година в тази витрина музеят показва теми, свързани с първомартенската обредност, уточниха от Регионален исторически музей - Русе.

В аранжирането на музейната витрина могат да се включат всички изкушени от местното наследство или такива, които имат иновативни и провокативни проекти, които биха желали да споделят с аудиториите. Своята идейна концепция могат да развият приятели на музея, за които експозиционните пространства и дейността на културния институт са добре познати, а също така и любители колекционери - хора, които през годините са събирали различни любопитни за тях вещи, или пък такива, свързани с техни лични преживявания и интереси. Визията си за витрината могат да представят също млади или утвърдени вече творци, ученици, студенти, работещи, пенсионери.

Във витрината могат да бъдат експонирани цели сбирки или част от тях, единични предмети, които са ценни с разказа, който носят или съвременни Арт решения - продукт на интересите на своите създатели.

Музеят се ангажира да направи информационен плакат, който ще бъде поставен в аранжирана от посетителя витрина. Чрез него аудиториите ще получат информация какви са изложените предмети и с какво са ценни за своя притежател.

Всички, изкушени да работят с музея, могат да заявят желание за участие на телефон 0879127183 или да се свържат с музея на e-mail: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари