13 души загинаха при полицейска акция в дискотека в Перу

0
Ранени са шестима души, включително трима полицаи, които се опитвали да помогнат на затворените в помещението
Ранени са шестима души, включително трима полицаи, които се опитвали да помогнат на затворените в помещението Снимка: Joel Alonzo/GEC

Най-малко 13 души загинаха, а други шестима бяха ранени тази събота при меле в нощен клуб в Лима след полицейска акция, съобщава БГНЕС.

В дискотеката е имало около 120 души, въпреки факта, че в Перу по разпоредби на националното правителство поради пандемията са забранени събиранията.

Според изявление на Министерството на вътрешните работи, около 21:00 (местно време), жителите на квартал "Лос Оливос" са алармирали властите за купон в местния локал „Томас Рестабар“, малко преди наложения полицейски час.

След пристигането на полицията, присъстващите на купона се опитали да избягат през единствената входна врата, като в суматохата са се тъпкали един друг в опитите да излязат. На практика са попаднали в капан между входа и вътрешно стълбище на помещенията, се казва в съобщението.

В текста се отбелязва също, че полицията не е използвала никакъв вид оръжие или сълзотворен газ по време на операцията.

Министерството съобщава, че досега са задържани 23 души и че властите са започнали разследване за установяване на собствениците на нощния клуб и лицата, отговорни за това злощастно събитие.

Министърът на равноправието Розарио Сасиета осъди събитията и поиска организаторите на партито да бъдат наказани.

"Възмутена съм, защото това никога не би трябвало да се случи, някои бизнесмени заради печалба събраха 120 младежи и алчността им погуби тези млади хора. Очаквам максимална санкция за собствениците на заведението", каза тя за радиото RPP.

Освен 13 загинали, от които 12 са момичета и едно момче, са ранени шестима души, включително трима полицаи, които се опитвали да помогнат на затворените в помещението.

Министерството на вътрешните работи дълбоко съжалява за смъртта на 13 души в резултат на престъпната безотговорност на безскрупулен бизнесмен и отправя най-дълбоките си съболезнования към техните семейства, се казва в изявлението.

Въпреки че Перу беше една от първите латиноамерикански държави, предприели превантивни мерки за ограничаване на напредъка на коронавируса, той се превърна в една от най-засегнатите държави на континента.

Регистрирани са повече от 576 000 случая и 27 000 са починали от вируса, сочат данни от университета Джон Хопкинс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари