Полицаи нахлуха в известен клуб в Пазарджик

3
Какво са проверявали полицаите, какво са търсили и какво са открили - само те си знаят, казват от Сдружението на заведенията в България
Какво са проверявали полицаите, какво са търсили и какво са открили - само те си знаят, казват от Сдружението на заведенията в България

Какво са проверявали полицаите, какво са търсили и какво са открили - само те си знаят, казват от Сдружението на заведенията в България

Полиция е нахлула в популярен клуб-ресторант в град Пазарджик, твърдят от Сдружение на заведенията в България. Какво са проверявали полицаите, какво са търсили и какво са открили - само те си знаят.

В социалните мрежи бе разпространено видео, заснето от камера за видеонаблюдение. На кадрите се виждат униформените и цивилните лица, извършили проверката.

Около 23-ма служители на МВР са били инструктирани за провеждането на въпросната акция. Според записа от камерата за видеонаблюдение проверката е била извършена на 6-ти август, пише Glasnews. Служителите на МВР нахлуват в заведението 20 минути след полунощ.

По данни на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) собственикът на заведението е попитал органите на реда с какво може да съдейства - отговор обаче не получил. Твърди се, че не са му били поискани документи и разрешителни.

Проверяващите минавали по масите в заведението и искали личните картите на клиентите, след което напуснали клуба - без обяснения.

Запознати коментират, че подобен тип акции не са прецедент за Пазарджик.

"Това е тенденциозно. Корупция, корупция и пак корупция. Подобно нещо не бях виждала в никой друг град. Въпросното заведение няма да го оставят намира, докато не го фалират", гласи коментар в мрежата.

Тази рутинна акция не Ви ли напомня на една друга - тя се проведе в известен пловдивски клуб. МВР акцията в Пловдив обаче стана скандално известна, тъй като клиентите са били принудени да се съблекат голи, за да бъдат претърсени. Някои от посетителите на заведението дори са карани да клякат, докато са голи. Част от обиските са извършени в тоалетната на дискотеката. Всеки от обискираните е разписал протокол, че у него не са намерени вещи и предмети, забранени от закона и че "няма възражение". С въпросните протоколи клиентите са били освобождавани от дискотеката. А Васил Костадинов, който наскоро бе отстранен от поста директор на ОД МВР - Пловдив, призна за подхода на подчинените си и го определи като законен.

Надяваме се, че клиентите на заведението в Пазарджик не са били унижавани с този интимен подход - "голи обиски", но кой знае... Към този момент от полицията в Пазарджик няма официална информация за проведената акция и каква е била нейната цел.

"Докато истинските престъпници се разхождат на свобода, ресурсът на държавата се използва за подобни проверки - безполезни, уронващи престижа на заведенията, стресиращи клиентите и спиращи нормалното функциониране на бизнеса. Докога ще търпим комунистическите прийоми, използвани от МВР срещу бизнеса? И докога заведенията ще бъдат най-големите престъпници в държавата?!", коментират от СЗБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Али Бегов
    Абе да не са гледали за здравни книжки, че пустите му доктори качиха тарифите, вече искат 50лв само за да ти сложат подпис и печат!
  • -25
    3
    До 2
    Мисля,че е нормално неграмотни маймуни,да се проверяват от полуграмотни маймуни...
  • 14
    2
    до 1
    Не съм стъпвал в заведение от 15 години, но ми обясни защо трябва да бъде така? Защо по време на вечерята ми с приятни и ерудирани приятели е необходимо полуграмотна маймуна с униформа да ми проверява документите? Кое точно търси в документите ми? И не дай си Боже да съм забравил личната си карта в колата или дома си.
  • -20
    1
    Калоян
    Така трябва да бъде... стига ревахте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари