13 души се задушиха в блъсканица в перуанска дискотека

1
На мястото се е провеждало парти, въпреки забраната заради коронавируса
На мястото се е провеждало парти, въпреки забраната заради коронавируса Снимка: tcca

Най-малко 13 души се задушиха в резултат на блъсканица, настъпила време на операция на силите на реда в нощен клуб в столицата на Перу - Лима, където се провеждаше парти, въпреки забраната за подобни събирания заради коронавируса, съобщиха от полицията, цитирани от AFP.

Латинска Америка беше силно засегната от пандемията и този месец Перу отново наложи по-строги ограничения, след като страната заема шесто място по броя на заразените в световен мащаб, предава Агенция Фокус.

Незаконното парти за рожден ден в събота беше организирано в социалните медии и привлече около 120 души, се казва в изявление на вътрешното министерство в потвърждение на 13-те смъртни случая.

"Виждайки започващата полицейска операция, при която не използвано никакъв вид оръжие или сълзотворен газ, присъстващите на партито се опитаха да избягат през единствения изход, бутайки се един друг и попаднаха в капан на стълбището", уточняват от Министерството на вътрешните работи.

Някои обаче, които бяха на партито, както и живеещи близо до нощния клуб в квартал Лос Оливос на Лима, оспориха версията на Министерството.

"Изглежда, че полицията е влязла и е хвърляла флакони със сълзотворен газ в тях и е притиснала празнуващите", кавза местен жител пред радио RPP.

Шестима души, включително трима полицаи, са били ранени, съобщи МВР.

Местните медии съобщават, че жертвите са били на по около 20 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари