123 000 души е населението на Русе

3
139 226 жители има община Русе в края на 2022 година
139 226 жители има община Русе в края на 2022 година Снимка: Dunavmost

139 226 жители има община Русе в края на 2022 година

Това показват обобщените данни на Националния статистически институт. Община Русе отстъпва петото място /заемано през 2013 година/ в страната на Стара Загора с население от 142 746. Седмо място у нас заема община Сливен с малко над 111 хил. души.

Населението на град Русе в края на 2022 година възлиза на 123 134 души, което му отрежда пето място у нас. 121 582 жители има към тази дата Стара Загора.

Населението на област Велико Търново е по – голямо от това на Русенска област по данни на Националния статистически институт към 31 декември 2022 година – 204 033 срещу 189 623. Това са двете най – големи области в Северен централен район.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    32
    Обаче
    В реалността Русе се движи с Видин и е поне 2 пъти по-малък град от Стара Загора.
  • -3
    31
    Бай Ставри
    Ако обезлюдявахме толкова бързо, както се пише, нямаше Стара Загора толкова години да се движи с нас.Това е тенденция за цяла България, не само за Русе.
  • 11
    30
    Гости на града
    Гостите на града са застаряващи типове от Рязан град, които идват да напазаруват от Кауфланд събота и неделя като им пратят пари децата в Германия. Или русенци в София дошли да видят болните си стари родители за 1-2 дни или дошли да си продават имотите, като близките им умрат (интересно има ли кой да купува жилища в Русе при този демографски колапс). Скоро и Рязан град ще ни задмине, Русе обезлюдява по-бързо и от него.
  • 7
    29
    Васил
    В София съм и ама никой не е чувал за Русе. За тях сме една затънтена провинция. А пък младите под 25 години дори не знаят къде е Русе на картата. Най-много да са чули за Русе от техни приятелчета успели да се евакуират от Русе да учат и работят, ама само до познаване на името. Иначе грам не ги интересува умиращото градче Русе.
  • 7
    28
    Русе първият изчезващ областен...
    Какви 200к, какви 123к, град Русе е не повече от 50к души. А за многото коли напаркирани по улиците - две коли до моя блок си седят, а двамата дядовци, каращи ги починиха последната година. А пък пред съседния има три прашасали коли - човекът бачка от 15 години в Испания и си ги кара годишно веднъж месечно лятото!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари