1200 автомобила са върнати от КПП-тата в Русе

5
Над 170 души са глобени за неносене на предпазна маска
Над 170 души са глобени за неносене на предпазна маска

Близо 1200 моторни превозни средства не са били допуснати да влязат или излязат на територията на Русе през изминалата седмица.

Причината е, че техните водачи не са успели да докажат наличието на неотложна необходимост и поради това органите на реда не са разрешили тяхното преминаване през временно изградените контролно-пропускателни пунктове, който за Русе са общо шест.

Отделно в периода от 21-ви до 26-ти април са съставени 210 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Преобладаващата част от тях – 173 е за неносене на предпазна маска на публични места. Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място. На всички установени лица ще бъдат наложени законово определените санкции.

Продължава и извършването на ежедневни проверки, като през изминалата седмица са обходени повече от 600 адреса. За случаи на нарушение в споменатия период са образувани 10 досъдебни производства. Седем от тях са неспазване на наложена карантина, а останалите три са за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове в Русенско и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда. Случаите ще бъдат изяснени в хода на досъдебните производства.

Това стана ясно от приключилата преди минути среща между областния управител Галин Григоров и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов, неговия заместник комисар Павлин Коджахристов, началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Петков, както и директора на Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ Георги Георгиев.

Припомняме, че съгласно заповед на министъра на здравеопазването на всички публични места, независимо дали са на открито или закрито, всеки трябва да носи предпазна маска. Областният оперативен щаб апелира за стриктно спазване на всички разпореждания на правителството и Националния оперативен щаб.

Понастоящем под карантина в област Русе се намират малко над 800 лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Успокой се бе, Мише! Той, Стойчо, не ми е любовник, той е твой подизпълнител!

Харесай Дунавмост във Фейсбук