10 домакински трика, които ще направят живота ви по-лесен

1
Няма повече да губите време и пари за скъпи домакински стоки или в извинения да не почистите къщата
Няма повече да губите време и пари за скъпи домакински стоки или в извинения да не почистите къщата

Един-единствен трик за почистване може да ни спести много главоболия и пропилени часове.

Колко освобождаващо е да знаете, че вместо да вършите домакинската работа в продължение на няколко часа, можете магически да съкратите времето до, да речем, 30 минути. Няма повече да губите време и пари за скъпи домакински стоки или в извинения да не почистите къщата.

Bright Side представя десет домакински трика, както и как да се възползвате максимално от тях, пише Profit.bg.

Първо режете долната кора на хляба

Рязането първо на горната кора може да съсипе целия хляб (особено когато е пресен). Вместо това опитайте да го режете, като започнете от долната кора, за да поддържате формата му. 

Мерете порциите храна с ръката си

Ако нямате домакинска везна под ръка, не е нужно да се притеснявате, можете да направите това с ръцете си. Две шепи се равняват на една чаша, една чаена лъжичка е колкото показалеца ви, а една супена лъжица е от върха на палеца ви до основата му. Първото кокалче до върха на малкия ви пръст е „щипка“.

Използвайте две кофи, когато почиствате пода

Ако искате да ускорите процеса по почистване на пода, удвоете кофите. Напълнете първата с чиста вода, а втората оставете празна. Цедете мръсната вода във втората кофа, така водата в първата да остане чиста. По този начин няма да се налага да тичате насам-натам, за да сменяте водата и освен това няма да разнасяте мръсотия наоколо.

Използвайте бял оцет, за да се отървете от петна по чашите

Напълнете мръсната чаша с оцет и вода в равни пропорции. Оставете да се накисне за няколко минути, след което изтъркайте добре и изплакнете с гореща вода. Можете също така да добавите малко сол за по-добри резултати.

Пръснете ароматизатор или парфюм върху електрически крушки

Ако искате стаята ви да има приятен аромат през целия ден, пръснете любимата ви миризма върху студена крушка. Когато включите осветлението, тя ще се нагрее и ще разпръсне миризмата из цялата стая.

Използвайте мазнина, за да премахнете остатъците от етикети или лепенки

Те могат лесно да се отстранят с мазнина, като кокосовото масло е чудесно за такива неща. Преди да изтъркате добре буркана, оставете го да се накисне за няколко минути в гореща вода, след това разтрийте малко масло върху етикета и го оставете за 10 минути. После премахнете маслото заедно с лепилото.

Използвайте пластмасови сламки за по-добър вид на рязания цвят 

Букетите ви неизбежно ще увехнат след няколко дни. За да отложите това, използвайте пластмасови сламки за опора. Поставете ги около стъблата или дори завържете внимателно цветята към тях. По този начин те все още имат достъп до водата, но остават и изправени.

Добавете канела, за да се отървете от миризмата в прахосмукачката

Ако след почистване стаята ви мирише ужасно, причината може да се крие във вашата прахосмукачка. За да премахнете неприятната миризма, поставете половин супена лъжица канела в торбичката за прах. След това я включете. Не само стаята ще бъде изпълнена с приятен аромат, но и ще бъде защитена от вредни бактерии.

Развийте счупена крушка с помощта на картоф

За да предпазите ръцете си, докато развивате счупена крушка, използвайте картоф със същия размер. Уверете се, че лампата е изключена. Разрежете картофа наполовина, подсушете го и го натиснете върху счупената крушка. Завъртете и я извадете.

Отстранете петна от мазнина с бебешка пудра

Нанесете бебешка пудра върху петната от мазнина. Оставете я за 30 минути и после изтръскайте с пръсти или лъжица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари