1,5 милиона тона грозде унищожи бурята в Поморие

0
Щетите за земеделските производители са 95%
Щетите за земеделските производители са 95%

Щетите за земеделските производители са 95%

Над 1500 декара лозови масиви е унищожила бурята, която се разрази в събота в Поморие. Щетите за земеделските производители са 95%, а според първоначални изчисления унищожената продукция е над 1 500 000 тона. Освен продукцията, унищожени са трайни насаждения и съпътстващите към тях конструкции. В черноморския град продължава частичното бедствено положение.

Димитър Пилонтов е собственик на гроздов масив. По думите му насажденията са напълно унищожени и подлежат на пълна подмяна. Изчислява, че загубите от нереализираната продукция ще възлизат на около 8 хиляди лева. Допълва, че тя не е застрахована и обяснява защо: „Тук нямаме градобитна площадка и винаги застрахователните премии са двойни и тройни,в сравнение с другите”.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев уточни, че след направен оглед кризисният щаб в града е обявил бедствено положение, за да може всички производители да бъдат защитени. Алексиев е разговарял и със земеделския министър. Той увери, че всички лозари ще бъдат обезщетени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Михаил
    Милион и половина тона грозде! От 1500 дка? Това прави по 1000 тона от декар. Ние сме на първо място в света по добив на грозде... или по скудоумието на нашите "журналисти".
  • 8
    2
    русенец
    Прав си, колега №1. 1 500 декара по 1 тон добив от декар ( средният добив е 700-800 килограма от декар) са равни на 1 500 тона загуби! Е, ако убедят застрахователите, че загубите са 1,5 милиона ТОНА, то тогава да им е честито!:)
  • 7
    1
    Ехооо
    Полека с глупостите дето преписвате. Махнете три нули, че изкарахте това грозде над 5-6 милиарда лева!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари