Жена обгоря леко при взрив на газова бутилка в блок "Ленин"

1
Бутилката е избухнала в дома й
Бутилката е избухнала в дома й Снимка: БГНЕС

7 сигнала за инциденти и произшествия са отработили дежурните екипи на РДПБЗН – Русе през почивните дни.

На 28 ноември за времето от 05:18 до 08:10 ч. екип от РСПБЗН – Ветово е изпратен на сигнал за катастрофа на пътя Русе-Варна, след разклона за с. Бъзън. При пристигане на място пожарникарите са установили, че автомобил Фолксваген е катастрофирал в  мантинелата, която е била преминала през предно и задно стъкло. Тежко е пострадал пътник, а по-леко водачът, които са били откарани в болница в Русе от екип на ЦСМП.

За времето от 12:31 до 13:00 ч.  същия ден, един екип от Първа РСПБЗН – Русе се е отзовал на сигнал за взрив в бл. „Ленин“ в Русе. На място се е изяснило, че е възникнал проблем при загазоване от бутилка с  пропан-бутан, която се е намирала на терасата на 3-ти етаж. Собственичката, възрастна жена, е обяснила, че същия ден е подменила бутилката с нова. По време на инцидента жената се е намирала на терасата и е била с леко обгорена коса и дрехи. След преглед от екип на ЦСМП е освободена. Пожар не е последвал, унищожени са дограмите на терасата и към стаята.

Малко по-късно в събота, за времето от 13:58 до 15:15 ч., екип от РСПБЗН – Ветово е насочен по сигнал за излизащ дим от подпокривното пространство на къща в гр. Глоджево. На адреса огнеборците са установили силно задимяване в стая, като собственикът е бил вече изключил ел. захранването на обекта. Пожара е възникнал от разклонител, който минава над дървена маса и при разтапянето на кабела са се запалили част от материалите върху нея. Поради малкия обем на стаята и силното задимяване не е имало силно горене. Пострадали при инцидента няма.

В следобедните часове и вечерта екипи на РДПБЗН са посетили три сигнала за запалвания в отпадъци, като два от тях са били за горящи контейнери за смет в Русе – в кв. Чародейка и на ул. Тетово, а третият а отпадъци в изоставена постройка в кв. Дружба 3.

Вчера е имало едно излизане по сигнал за съдействие на ГКПП – Дунав мост, където е изпратен екип от ССОД към РДПБЗН – Русе за замерване на радиационен фон на преминаващ през пункта камион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари