Жан-Ив Годен гостува в Русе

0

Русенската публика ще съприживее един симфоничен концерт с рядко оригинална програма

На 23 септември, петък, от 19:00 часа в зала Филхармония с тържествената увертюра  „Беатриче и Бенедикт“ – апотеоз на любовното сливане, той ще открие концерта на Оркестъра на Русенската опера!

Както е обичайно за всеки диригент с дългогодишен опит в съставянето на незабравими концертни програми, в симфоничната  вечер присъства името на един почти непознат композитор от епохата на Романтизма – Фердинад Давид. Неговият единствен виртуозен концерт за тромбон и оркестър ще бъде изпълнен от младия британски тромбонист, възпитаника на Кралския колеж за музика в Лондон Никълъс Греъм Кент. Финал на концерта ще постави Шестата симфония от Чайковски – „Патетична“ – ярка музикална творба, бликаща с драматургични обрати и контрасти.

Русенската публика ще съприживее един симфоничен концерт с рядко оригинална програма, който не само поклонниците на славното минало на Русенската филхармония, но и настоящите почитатели на изкуството на инструменталистите от оркестъра на Русенската опера не бива да пропуснат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари