Затварят Сарайския мост на 28 септември

3
Защо затвориха пешеходната пътека край Математическата гимназия
Защо затвориха пешеходната пътека край Математическата гимназия Видео: Русе Медиа

Асансьорът на новия подлез при МГ „Баба Тонка“ от вчера е пуснат в експлоатация, съобщи зам.-кметът Магдалина Илиева.

Тя обясни, че решението да се затвори пешеходната пътека при спирката, което предизвика много голямо недоволство сред майки с колички и възрастни хора, е било по решение на Комисията за безопасност на движението. Според него при приемане на подлеза от приемателна комисия пътеката трябва да бъде преградена. Това обаче е станало няколко дни преди общината да получи и разрешението да пусне асансьора и така се е стигнало до временното неудобство, предава Русе Медиа.

От общината обявиха още два важни ремонта, които са свързани с движението по пътищата. На 28 септември ще бъде затворен Сарайският мост, а движението ще се осъществява по обходен маршрут по бул.“България“. Ремонтът е част от реконструкцията на бул. „Трети март“.

Предстои да бъзе затворен и пътният участък от кръстовището на „Джъмбо“ до с.Червена вода заради рехабилитацията на пътя Русе-Кубрат. Пътят ще се ремонтира в следващите два месеца, а автомобилите ще трябва да преминават по наскоро асфалтирания път Червена вода-Николово.

За ремонт ще бъде затворено и едното платно на ул.“Потсдам“. Ще бъде създадена временна организация на движение , като участъкът от южната страна на пътното платно от МОЛ Русе до кръстовището с ул. „Иван Ведър“ ще бъде стеснен и на платното ще бъде разположена строителна техника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари