Затварят неврологичното отделение на болницата във Видин

0
11 от носителите на коронавирус във Видин са медици
11 от носителите на коронавирус във Видин са медици Снимка: БНТ

11 от носителите на коронавирус във Видин са медици, основно от отделението по неврология в местната болница. Отделението е затворено.

Установените заразени досега в града са общо 19. Заради случаите на коронавирус, в отделението вече спря приемът на нови пациенти, предава БНТ.

Генерал Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса: Там е проблемно, защото се затвори неврологичното отделение, поради липса на персонал. Случаите се насочват към Лом.

Все още има петима пациенти, които са на лечение, както и двама лекари и медицински персонал, който се грижи за тях.

Д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Св. Петка"-Видин: Предстои завършване на клиничните пътеки и разбира се според състоянието им, ще бъдат изписани. След което ще се дезинфекцира и временно ще спре да работи, поради невъзможност с персонала, който остава, да бъде обслужен адекватно населението на областта.

Двама от медицинските специалисти са на лечение, но състоянието им е стабилно. Повечето са под домашна карантина.

Д-р Венцислав Владински, директор на Регионална здравна инспекция- Видин: Тяхното заболяване, така да се каже, протича безсимптомтомно. Съответно, назначена им е антибиотична терапия, при усложняване на положението, те ще се обърнат към спешно отделение.

Очакват се резултатите от пробите на медиците от спешното отделение към видинската болница, където също един от лекарите е с доказан коронавирус.

Няма възможност към болницата да бъдат пренасочени други специалисти.

Генерал Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса: Дали ще се наложи пренасочване на медици? Това е много хубав въпрос при липсата на медици.

От началото на май на помощ на лечебното заведение ще са фелдшери и медицински сестри от училища и детски градини във Видин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари