Защо гражданите ще плащаме сметките на гербериата в Русе?

8
Не чухме и нищо по въпроса за ревизия на предишното управление и установяване на злоупотреби и корупция
Не чухме и нищо по въпроса за ревизия на предишното управление и установяване на злоупотреби и корупция

ПАРИ НЯМА: Община Русе осъмнала с дупка в бюджета от има-няма 4,5 милиона лева. И общинарите разбрали в последния момент...

Представяте ли си какви "велики" финансови специалисти и експерти работят в тази община, та при ясни правила и разпоредби да не могат да си балансират бюджета о време. И сега ще ни хленчат пред камерите, как никой не бил виновен, то така станало, някак си случайно и изведнъж, едва ли не, пише Фронтално.

Разбираме, че основният проблем бил в липсата на сепарираща и компостираща инсталации за битовите отпадъци. Същите не бяха изградени от "най-добрия екип" на община в България при осемгодишното управление на кмета Стоилов и ГЕРБ при все, че бе ясно колко ще струва липсата им на местния бюджет. Сега ще плащаме сметките за некадърното управление на гербериата чрез местните данъци и такси.

Новият кмет на Русе Пенчо Милков не е виновен, както за дядо си, така и за дупката в бюджета. Обаче, много бързо, изглежда, се е примирил със съветите на "великите" финансисти в Общината. Вдигането на данъците за МПС е най-лесното решение, а по отношение на екологичния му компонент е и оправдано.

Но наистина ли няма други, по-трудни решения за съкращаване на разходите.

Възможни ли са съкращения на щатове в самата общинска администрация и оптимизиране на разходите за дейността й? Не чухме подобни "еретични" думи от кмета. Сигурно няма синекурни длъжности за "наши" хора. Всички в Кораба навярно са специалист до специалиста...

Не чухме и нищо по въпроса за ревизия на предишното управление, установяване на злоупотреби и корупция, връщане на пари обратно в бюджета... Сигурно всичко при Стоилов и ГЕРБ е било цветя и рози, нали?

И още. Дали Община Русе не харчи бадева народни пари за несвойствени дейности?

Ето и пример: преди три години наше разследване доказа, че кметът Стоилов е похарчил поне 600 000 лв. за медийно обслужване и реклама в периода 2013-2015 г. Откъде-накъде с парите на данъкоплатците трябва да се издържат казионни частни медии, продължава ли и към днешна дата тази практика и ще се запази ли и при управлението на Милков?

Но, да бяха само казионните медии. Общината е лош стопанин и голям прахосник обществени средства по принцип. Подобни безсмислени течове на пари има и в областта на културата, спорта, младежките дейности и т.н.

Заявеното "честно, почтено и прозрачно управление" на Пенчо Милков в Общината ще трябва да даде ясни отговори на тези и други подобни въпроси. Защото утре, когато дупката в бюджета стане по-голяма, вдигането на данъците вероятно вече няма да бъде опция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари