Защо „Дойче веле” написаха статия за Румен Радев

0
Малко преди посещението в Германия на българския президент Румен Радев, немското издание „Дойче веле излезе” със статия, озаглавена „Двете лица на Румен Радев”
Малко преди посещението в Германия на българския президент Румен Радев, немското издание „Дойче веле излезе” със статия, озаглавена „Двете лица на Румен Радев” Видео: NOVA

Коментар на Цветеслава Гълъбова и Харалан Александров

Малко преди посещението в Германия на българския президент Румен Радев, немското издание „Дойче веле излезе” със статия, озаглавена „Двете лица на Румен Радев”. В нея се говори за това, че държавният глава е прозападен навън, а проруски за вътрешна употреба. От Президентството излязоха опровержение и искане за право на отговор. Темата коментираха по NOVA Цветеслава Гълъбова, която оглавяваше инициативния комитет на Румен Радев и социалния антрополог доц. Харалан Александров.

За мен възникват няколко въпроса. Защо една публична медия с безспорен авторитет прави това нещо в навечерието на пристигането на Радев в Германия? За толкова години не се разбра той „дългата ръка на Путин ли е в България или е „натовски генерал”. Смятам, че поведението на един държавник от неговия ранг трябва да бъде пластично. Моята лична хипотеза е, че това е свързано с проблема със Северна Македония, заяви Гълъбова.

Няма нищо взривоопасно в пътуването на президента. Става въпрос за рутинно посещение, част от протоколната дейност на Президентството. Общество по ред исторически и културни причини под условие приема неговата прозападност. В условия на радикализация всеки лидер е принуден малко или много да поддържа двоен интерфейс”, каза Александров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари